FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za ponedjeljak, 12. rujna

ZAGREB, 12. rujna 2005. (Hina) - Objavljujemo najavu važnijih događajaza ponedjeljak, 12. rujna.
ZAGREB, 12. rujna 2005. (Hina) - Objavljujemo najavu važnijih događaja za ponedjeljak, 12. rujna.

TISNO - Svečano otvaranje Općinskog suda koji će otvoriti ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt, čime će se značajno rasteretiti Općinski sud u Šibeniku budući će Općinski sud u Tisnom odmah preuzeti više od 2500 predmeta šibenskog općinskog suda. (u 9 sati)

SPLIT - Ponovljeno suđenje za ratne zločine u Lori (Županijski sud u 9 sati)

RIJEKA - Konferencija za novinare Hrvatske udruge sindikata (HUS) o temi "Stanje u gospodarstvu" (HUS, Krešimirova 4/I u 11 sati)

VUČEDOL/ILOK - Opsežna arehološka istraživanja na lokalitetima Vučedol i Ilok. Riječ je o opsežnim programima, koje u predstojećem četverogodišnjem razdoblju financiraju hrvatska Vlada i Razvojna banka Vijeća Europe, s osnovnim ciljem - istražiti, obnoviti i prezentirati kulturnu baštinu Vukovarsko-srijemske županije. Sam početak provedbe projekta na navedenim arheološkim lokalitetima, kako napominju u Ministarstvu kulture, otvara novi pristup, ne samo u financiranju programa, već otvara i nove mogućnosti integracije kulturne baštine u najširi ekonomski i društveni život zajednice.

RIJEKA - Na konferenciji za novinare bit će predstavljen premijerni repertoar Hrvatske drame, Talijanske drame, Opere i Baleta, te koncertna djelatnost i Zajčevi dani (HNK Ivana pl. Zajca, foyer u 10 sati)

ZAGREB - Svečanost otvorenja izložbe Europe 2020 danas za sutra i dodjela nagrada. Očekuje se obraćanje ministrice vanjskih poslova i europskih integracija Kolinde Grabar Kitarović i ministra kulture Bože Biškupića, predsjednice Hrvatskog dizajnerskog društva Ive Payer i inicijatora projekta Europe 2020 Borisa Ljubičića, (Muzej za umjetnost i obrt, Trg maršala Tita u 19 sati). Povodom otvaranja izložbe Europe 2020 koju zajednički organiziraju Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija održat će se konferencijia za novinare, a nazočit će joj ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Kolinda Grabar Kitarović, predsjednica Hrvatskog dizajnerskog društva Iva Payer, direktor Muzeja za umjetnost i obrt Miroslav Gašparević i inicijator projekta Europe 2020 Boris Ljubičić (Muzej za umjetnost i obrt, Trg maršala Tita 10 u 11 sati)

ZAGREB - Izložba recentnih radova članova Hrvatskog društva likovnih umjetnika (Dom HDLU, Trg žrtava fašizma bb u 19 sati)

ZAGREB - Predstavljanje ravnatelja Francuske škole i Njemačke internacionalne škole, a Predstavit će ih francuski veleposlanik Francois Saint-Paul i njemački Juergen A.R. Staks.

Francuska škola i Njemačka internacionalna škola utemeljene su na inicijativu roditelja učenika i kompanija koje održavau poslovne kontakte s Francuskom, Njemčakom i drugim zemljama francuskog i njemačkog govornog područja te uz potporu veleposlanstava Republike Francuske i Savezne Republike Njemačke u Zagrebu. Te dvije ustanovu, kako ističu, odlučile su pospješiti svoj razvoj i smjestiti svoje prostorije u zajedničku zgradu zadržavajući svoju neovisnost, te razviti zajedničke projekte u europskoj perspektivi (Fratrovac 36 u 11,30 sati)

Dežurni urednici na Desku:

prijepodne - Serđo Obratov

poslijepodne - Milka Ćurković

navečer - Neven Leskovar

telefon: 01/4808 600

telefaks: 01/4808 822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙