FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Okrugli stol o međugeneracijskoj solidarnosti

ZAGREB, 1. listopada 2005. (Hina) - Potpredsjednica Vlade i ministricaobitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosorotvorila je danas u Zagrebu u povodu današnjeg Međunarodnog danastarijih osoba okrugli stol "Međugeneracijska solidarnost - programipoboljšanja kvalitete življenja starijih osoba u Republici Hrvatskoj".
ZAGREB, 1. listopada 2005. (Hina) - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor otvorila je danas u Zagrebu u povodu današnjeg Međunarodnog dana starijih osoba okrugli stol "Međugeneracijska solidarnost - programi poboljšanja kvalitete življenja starijih osoba u Republici Hrvatskoj".

Na okruglom stolu, održanom u organizaciji Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, sudjelovali su predstavnici programa međugeneracijske solidarnosti "Dnevni boravak i pomoć u kući starijim osobama", a govorili su o skrbi za stare i nemoćne osobe.

Otvarajući okrugli stol, potpredsjednica Vlade izrazila je zadovoljstvo provedbom programa međugeneracijske solidarnosti te poručila da će se skrb o starijim osobama i dalje poboljšavati.

Napomenula je kako je 2004. i 2005. programima međugeneracijske solidarnosti obuhvaćeno gotovo 4500 starijih osoba. Pokrenuti su u 10 hrvatskih županija, a uključuju sedam programa "dnevnog boravka" te 19 programa "pomoći u kući".

Jadranka Kosor tom je prigodom, uz ostalo, istaknula da su u sklopu provedbe programa međugeneracijske solidarnosti zaposlene 294 osobe, a u volonterske programe uključene su mnogobrojne mlade osobe.

Najavila je da će se iduće godine Međunarodni dan starijih osoba i okrugli stol održati u jednom od mjesta u kojima se provode programi međugeneracijske solidarnosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙