FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dioničar traži poništenje odluka skupštine Karlovačke banke

KARLOVAC, 21. rujna 2005. (Hina) - Zagrebačka tvrtka "Medfin" d.o.o.danas je na prvom ročištu na Trgovačkom sudu u Karlovcu pokrenulapostupak utvrđivanja ništavnosti odluka Glavne skupštine Karlovačkebanke od 28. lipnja ove godine, na kojoj je imenovan novi Nadzorniodbor.
KARLOVAC, 21. rujna 2005. (Hina) - Zagrebačka tvrtka "Medfin" d.o.o. danas je na prvom ročištu na Trgovačkom sudu u Karlovcu pokrenula postupak utvrđivanja ništavnosti odluka Glavne skupštine Karlovačke banke od 28. lipnja ove godine, na kojoj je imenovan novi Nadzorni odbor.

Vlasnik "Medfina" Zvonimir Medvedović zatražio je da sud "privremeno zabrani provedbu odluka", kako drži, "prijeporne skupštine", a odvjetnik Karlovačke banke Zoran Krajinović usprotivio se takvoj mjeri "jer je skupština provedena u skladu sa Zakonom o trgovačkim društvima".

Privremena mjera koju traži Medvedović trebala bi se odnositi na zabranu provedbe odluke o imenovanju novoizabrana Nadzornog odbora, koji je imenovao Sandija Šolu kao novog člana i predsjednika Uprave Karlovačke banke i prijavio ga u sudski registar, a za to imenovanje još se čeka suglasnost Hrvatske narodne banke.

Odvjetnik Karlovačke banke Krajinović rekao je da je "Medfin" dioničar Karlovačke banke u 0,3 postotka temeljnog kapitala, a da su za listu novog Nadzornog odbora glasovali dioničari koji u vlasništvu sudjeluju sa 57,86 posto.

U zahtjevu za ništavnost odluke Glavne skupštine Karlovačke banke Medvedović navodi da se "glasovalo za čitavu listu članova Nadzornog odbora, a ne pojedinačno za svakoga člana, što je suprotno Statutu Karlovačke banke" te smatra da je Nadzorni odbor nestatutaran i nelegalan.

Krajinović je zatražio od suda da "vrijednost predmeta spora" poveća s 5000 kuna (kako je tražio "Medfin") na najviših četiri milijuna kuna te će "onaj tko sud izgubi plaćati drugoj strani po raspravi 40.000 kuna naknade, kao i po svakom podnesku ili žalbi".

Medvedović se tom zahtjevu usprotivio rekavši da bi takva sudska odluka bila "represivna prema malim dioničarima" te "oni više nikada ne bi mogli dići glas protiv nezakonita i protustatutarna odlučivanja na dioničarskim skupštinama".

Iduća je rasprava zakazana za 11. listopada, a u međuvremenu će sud pribaviti dokaze o zakonitosti rada glavne skupštine, rekla je sutkinja Gordana Boljkovac.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙