FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SAD od Izraela očekuje uklanjanje izoliranih židovskih nastambi

TEL AVIV , 9. rujna 2005. (Hina/dpa) - Sjedinjene Države od Izraelaočekuju da ispuni zadane obveze te da započne s uklanjanjem izoliranihnastambi židovskih doseljenika na Zapadnoj obali podignutih bezslužbenog vladina odobrenja, izjavio je u petak američki veleposlaniku Izraelu Daniel Kurtzer.
TEL AVIV , 9. rujna 2005. (Hina/dpa) - Sjedinjene Države od Izraela očekuju da ispuni zadane obveze te da započne s uklanjanjem izoliranih nastambi židovskih doseljenika na Zapadnoj obali podignutih bez službenog vladina odobrenja, izjavio je u petak američki veleposlanik u Izraelu Daniel Kurtzer.

"Još uvijek se nadamo da će Izrael ispuniti svoje obveze. Obećanje o tomu napismeno je, svojevremeno, tadašnjoj savjetnici za nacionalnu sigurnost Condoleezzi Rice, a današnjoj državnoj tajnici, poslao posebni savjetnik izraelskog premijera Ariela Sharona, Dov Weisglass", rekao je Kurtzer za izraelski radio.

Također je dodao kako je Washington čitavo vrijeme imao puno strpljenja i "nije držao okidač Izraelcima pored glave".

U skladu sa smjernicama međunarodnog mirovnog plana, čiji su SAD glavni sponzor, od Izraelaca se među ostalim traži uklanjanje nekoliko desetaka nastambi što su ih diljem Zapadne obale bez službenog vladina odobrenja podignuli židovski doseljenici.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙