FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hamas najavio prekid raketnih napada na Izrael

GAZA, 25. rujna 2005. (Hina/AFP) - Jedan od lidera palestinske oružaneskupine Hamas Mahmud Zahar najavio je u nedjelju da će taj pokretprekinuti raketne napade na Izrael koji su trajali dva dana i izazvaliizraelske zračene napade na pojas Gaze.
GAZA, 25. rujna 2005. (Hina/AFP) - Jedan od lidera palestinske oružane skupine Hamas Mahmud Zahar najavio je u nedjelju da će taj pokret prekinuti raketne napade na Izrael koji su trajali dva dana i izazvali izraelske zračene napade na pojas Gaze.

"Prema našim obvezama preuzetim u sklopu nacionalnog dogovora zaključenog u Kairu o primirju s Izraelcima do kraja 2005., Hamas najavljuje da prekida operacije iz pojasa Gaze", rekao je Zahar na konferenciji za novinare. Ta odluka je donešena "u interesu palestinskog naroda", dodao je Zahar.

Hamas je objavio prestanak raketnih napada na Izrael nakon što je izraelska vojska ponovno pokrenula ciljane operacije likvidacije u kojima je u dva dana ubila dvojicu članova Hamasa i dvojicu militanata Islamskog džihada.

U međuvremenu je Islamski džihad, čiji je lokalni čelnik za južnu Gazu ubijen u zračnom napadu u nedjelju, priopćio da si je Izrael tim potezom "otvorio vrata pakla".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙