FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izrael tvrdi da Sirija potiče palestinske islamiste

JERUZALEM, 28. rujna 2005. (Hina/AP) - Izrael je u srijedu priopćio daje sirijski predsjednik Bashar al-Asad poticao islamističke skupine sasjedištem u Siriji da pojačaju napade na Izrael, nadajući se ćeeskalacija izraelsko-palestinskog sukoba skrenuti pozornost saSirije.
JERUZALEM, 28. rujna 2005. (Hina/AP) - Izrael je u srijedu priopćio da je sirijski predsjednik Bashar al-Asad poticao islamističke skupine sa sjedištem u Siriji da pojačaju napade na Izrael, nadajući se će eskalacija izraelsko-palestinskog sukoba skrenuti pozornost sa Sirije.

Sjedinjene Države optužuju Siriju da je umiješana u ubojstvo bivšeg libanonskog premijera Rafika Haririja i da pomaže pobunjenicima u Iraku.

Zamjenik izraelskog ministra obrane Zeev Boim rekao je da Izrael već dugo prati sirijsku suradnju s radikalnim skupinama Hamas i Islamski džihad, ali je američki pritisak, umjesto da Asada natjera da se distancira od militanata, potaknuo ga da im pruži još veću potporu.

"Asad je izložen jakom pritisku i očito pokušava pojačati svoju pomoć kako bi smanjio pritisak na drugim frontama", rekao je Boim za izraelski radio.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙