FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Musharraf: Pakistan povezuje priznanje Izraela s osnivanjem palestinske države

ISLAMABAD, 3. rujna 2005. (Hina/AP) - Pakistanski predsjednik PervezMusharraf u subotu je izjavio kako buduću odluku njegove zemlje opriznanju Izraela povezuje s osnivanjem palestinske države,izvijestilo je pakistansko ministarstvo vanjskih poslova dva dananakon što je Islamabad održao prve pregovore s Izraelom u Turskoj.
ISLAMABAD, 3. rujna 2005. (Hina/AP) - Pakistanski predsjednik Pervez Musharraf u subotu je izjavio kako buduću odluku njegove zemlje o priznanju Izraela povezuje s osnivanjem palestinske države, izvijestilo je pakistansko ministarstvo vanjskih poslova dva dana nakon što je Islamabad održao prve pregovore s Izraelom u Turskoj.

"Pakistan neće priznati Izrael dok ne bude uspostavljena neovisna palestinska država", rekao je Musharraf na sastanku s visokim dužnosnicima tijekom kojega se raspravljalo o situaciji nastaloj nakon sastanka pakistanskog ministra vanjskih poslova Khursheeda Kasurija s njegovim izraelskim kolegom Silvanom Shalomom u četvrtak u Turskoj.

Promatrači smatraju da je Musharrafova reakcija pokušaj da se umire klerikalne struje u Pakistanu koje su ga javno osudile zbog početka pregovora o normalizaciji odnosa s dužnosnicima židovske države.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙