FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Podravka i Takovo potpisali ugovor o poslovnoj suradnji

ZAGREB, 30. rujna 2005. (Hina) - Koprivnička prehrambena industrijaPodravka i koncern Swisslion Takovo potpisali su danas u Zagrebuugovor o poslovnoj suradnji kojim je definirano da će Swisslion Takovokoncern proizvoditi u Srbiji goveđe juhe pod markom Podravka u skladus Podravkinom recepturom i tehnološkim standardima.
ZAGREB, 30. rujna 2005. (Hina) - Koprivnička prehrambena industrija Podravka i koncern Swisslion Takovo potpisali su danas u Zagrebu ugovor o poslovnoj suradnji kojim je definirano da će Swisslion Takovo koncern proizvoditi u Srbiji goveđe juhe pod markom Podravka u skladu s Podravkinom recepturom i tehnološkim standardima.

Proizvodnja ugovorenih količina, kako je rečeno, započet će tijekom listopada, a vrijednost ugovora iznosi više od 3 milijuna kuna. Ugovor je potpisan na godinu dana, uz opciju produženja ukoliko će obje strane biti zadovoljne suradnjom.

Predsjednik Uprave Podravke Darko Marinac izrazio je zadovoljstvo započetom suradnjom, dodajući kako se u nekim dijelovima obje tvrtke mogu nadopunjavati u nastupu prema trećim tržištima. Također je kazao kako su na putu da dogovore suradnju i na tržištu mesa.

Tržište Srbije je, kao i cijelo područje jugoistočne Europe, vrlo važno tržište za poslovanje Podravke budući da u toj regiji Podravka ostvaruje oko 22 posto ukupno ostvarenih prihoda od prodaje.

Predsjednik Swisslion Takovo koncerna Rodoljub Drašković kazao je kako je ovo samo početak suradnje s Podravkom te iako se počinje sa skromnim ciframa i skromnim obujmom suradnja će s vremenom rasti.

Poslovi s Podravkom, kako je pojasnio, obuhvaćaju tehnološku suradnju, zajednički nastup kako na srpskom i hrvatskom tako i na trećim tržištima, a razmišlja se i o kapitalnom povezivanju.

Drašković je kazao kako Takovo svoj koncept razvoja temelji na principu stvaranja novih vrijednosti, investira se u proizvodnju, nove tehnologije, nove projekte itd. Samo prošle godine u tvrtku je investirano 40 milijuna eura.

Dnevni prihod koncerna je milijun eura, što znači 350 milijuna eura godišnje, a dobit Takova lani je iznosila 45 milijuna eura. Koncern zapošljava 8.500 radnika, 40 posto svoje proizvodnje izvoze.

Koncern je u Kragujevcu kupio zemljište veličine 100.000 četvornih metara na kojem će u ožujku iduće godine započeti gradnja robnih terminala u kojima će, kako je rekao, biti i roba hrvatskih proizvođača.

Želja im je, dodao je, u narednih nekoliko godina razviti bar 100-tinjak hrvatsko-srpskih brandova.

Današnji ugovor potpisali su direktor Podravkinog poduzeća u Beogradu Krunoslav Bešvir i direktor DOO Takovje (dio koncerna Swisslion Takovo) Goran Kutrički.

(Hina) xtp yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙