FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 7. rujna 2005. (Hina) - Pregled vijesti do 12,30 sati.
ZAGREB, 7. rujna 2005. (Hina) - Pregled vijesti do 12,30 sati.

VUKOVAR - U vukovarskoj gradskoj četvrti Borovo naselje, danas je obavljena primopredaja 77 obnovljenih stanova, čiju je obnovu sa 15,8 milijuna financirala hrvatska država. Ključeve stanarima obnovljene zgrade u Ulici hrvatskoga zrakoplovstva na brojevima 5, 7 i 9, uručili su predstavnici Regionalnog ureda za prognanike, povratnike i izbjeglice Vukovar. Prema podacima tog Ureda, u obnovi se trenutačno u Vukovaru nalazi oko 400 stanova stradalih u Domovinskom ratu, a najveći dio njih trebao bi biti obnovljen do kraja ove godine. Za obnovu je u Vukovaru još preostalo oko 1700 stanova.

ZAGREB - Hrvatsku je tijekom prvih sedam ovogodišnjih mjeseci posjetilo sedam posto više turista nego u isto lanjsko vrijeme, a njih 5,49 milijuna ostvarilo je 26,53 milijuna noćenja, što je porast od osam posto, objavio je Državni zavod za statistiku. Nešto veći porasti broja turista i noćenja, od 11 i 13 posto, u Hrvatskoj su zabilježeni u ovogodišnjem srpnju u odnosu na isti mjesec prošle godine. U sedam mjeseci u Hrvatskoj je boravilo 4,6 milijuna stranih turista ili 8 posto više nego lani, a isti su porast stranci zabilježili i s 23,46 milijuna noćenja. Domaćih je turista bilo 891,2 tisuće ili 1 posto više nego u lanjskih sedam mjeseci, dok su nešto veći porast, od 3 posto, ostvarili s 3,06 milijuna noćenja. Najviše noćenja ostvarili su turisti iz Njemačke, Slovenije te Česi.

ŠIBENIK - Prema podacima Županijske turističke zajednice, u turističkim središtima Šibensko-kninske županije u osam ovogodišnjih mjeseci ostvareno je 2.967.326 noćenja, što je 19 posto više nego u istom prošlogodišnjem razdoblju. Kako je Hini izjavio Šime Vlašić, direktor Ureda Turističke zajednice, već 2. rujna ta je brojka prošla 3 milijuna, pa bi ovogodišnja sezona mogla biti bolja od rekordne 1987. godine, kada je na šibenskom području zabilježeno 3,3 milijuna turističkih noćenja. Posebno dobar turistički promet bilježi sam grad Šibenik, gdje je od siječnja do kraja kolovoza ostvareno 656.650 noćenja, a povećanje iznosi čak 52 posto.

ZAGREB - Najveća hrvatska znanstveno-istraživačka ustanova, zagrebački Institut Ruđer Bošković i jedna od vodećih regionalnih prehrambenih tvrtki koprivnička Podravka danas su u Zagrebu potpisali sporazum o znanstvenoj i stručnoj suradnji. Tim dokumentom Podravka i "Ruđer", kako je priopćeno, pozivaju na razvoj suradnje na zajedničkim projektima, posebno u onom dijelu gdje se njihove aktivnosti i interesi preklapaju. Također se namjerava povezati znanstvenike i stručnjake iz privrede te time pospješiti aktivno uključivanje hrvatske znanstvene zajednice u snaženje hrvatskog gospodarstva i razvoj na znanju utemeljenih proizvoda. Budući da je zamišljen kao dugoročan strateški dokument, sporazum je sklopljen na neograničeno vrijeme.

ZAGREB - Treći kulturni festival "Queer Zagreb", koji propituje heteronormativnost i tradicionalne odnose strogih rodnih podjela, započinje danas, a posvećen je heteronormativnosti djetinjstva. Tijekom predstojećih pet dana, organizatori festivala udruga Domino, najavili su bogat kulturni program, koji će okupiti umjetnike iz Japana, Brazila, SAD-a, Francuske, Slovenije i Hrvatske. Festival će započeti večeras u Hrvatskom društvu likovnih umjetnika japanskom kazališnom predstavom Takaoa Kawaguchia "D.D.D.", što na japanskom predstavlja onomatopejski izraz za otkucaje srca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙