FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UBIUDR: 18. studenoga proglasiti spomen-danom na vukovarske žrtve

KOPRIVNICA, 9. rujna 2005. (Hina) - Udruga branitelja, invalida iudovica Domovinskog rata Podravke (UBIUDR) poslala je pismeniprijedlog Hrvatskom saboru da se 18. studenoga proglasi spomen-danom uRepublici Hrvatskoj, u spomen na hrvatske žrtve poginule, umrle inestale za vrijeme Domovinskoga rata u Vukovaru, priopćeno je danas izte udruge.
KOPRIVNICA, 9. rujna 2005. (Hina) - Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke (UBIUDR) poslala je pismeni prijedlog Hrvatskom saboru da se 18. studenoga proglasi spomen-danom u Republici Hrvatskoj, u spomen na hrvatske žrtve poginule, umrle i nestale za vrijeme Domovinskoga rata u Vukovaru, priopćeno je danas iz te udruge.

"Vjerujemo da nije potrebno osobito isticati povijesnu ulogu i značaj junačke borbe branitelja iz ovoga kraja u obrani Republike Hrvatske, a na ovaj način primjereno i dostojanstveno odala bi se počast ovom gradu- junaku, koji je pretrpio najveće žrtve i razaranja tijekom srpske agresije, a koji je zapamćen i kao grad u kome se slomila suluda velikosrpska zamisao", ističe u priopćenju UBIUDR-a.

Prema prijedlogu Udruge branitelja, invalida i udovica branitelja iz koprivničke Podravke, toga bi se dana - 18. studenoga - "u svim osnovnim i srednjim školama satom povijesti kroz predavanja, dokumentarne filmove i izložbe učenici trebali podsjetiti o ovoj zastrašujućoj povijesnoj činjenici, dok bi Hrvatski sabor morao održati i posebnu sjednicu u počast na hrvatske žrtve Vukovara, grada čiji su branitelji među najzaslužnijima za stvaranje slobodne, samostalne i nezavisne hrvatske države".

U obrazloženju svoga prijedloga za uvođenje spomen-dana u spomen na hrvatske žrtve poginule, umrle i nestale za vrijeme Domovinskoga rata u Vukovaru, UBIUDR također navodi kako je "žalosno da današnja mlada generacija o tom razdoblju najkrvavije borbe za oslobođenje Hrvatske zna tek neutemeljeno i površno, odnosno vrlo malo ili gotovo ništa".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙