FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Koncern Končar: konsolidirani prihodi od prodaje 1,06 mlrd kuna

ZAGREB, 30. rujna 2005. (Hina) - Konsolidirani podaci za prvih osammjeseci ove godine pokazuju da su društva Koncerna Končar ostvarilaprihode od prodaje u iznosu od 1,06 milijuna kuna, što je za 3 postoviše u odnosu na ostvarenje u istom razdoblju prošle godine,objavljeno je danas iz Končara.
ZAGREB, 30. rujna 2005. (Hina) - Konsolidirani podaci za prvih osam mjeseci ove godine pokazuju da su društva Koncerna Končar ostvarila prihode od prodaje u iznosu od 1,06 milijuna kuna, što je za 3 posto više u odnosu na ostvarenje u istom razdoblju prošle godine, objavljeno je danas iz Končara.

Nekonsolidirani podaci, odnosno podaci s prodajom između povezanih društava su pak dostigli iznos od 1,25 milijardi kuna.

U prvih osam mjeseci društva Koncerna Končar ugovorila su novih poslova u vrijednosti od 1,18 milijardi kuna, od čega 43 posto u izvozu. Tako je ukupno stanje zaključenih poslova na kraju osmog mjeseca iznosilo 1,8 milijardi kuna, što je 7,6 posto više u odnosu na stanje na početku ove godine.

Najveći udio u ukupnoj prodaji Koncerna za prvih osam ovogodišnjih mjeseci imaju društva poslovnog područja Energetika i transport - 73 posto, a ta su društva prodala proizvoda i usluga u iznosu od 769,4 milijuna kuna.

Društava Trgovine u prodaji sudjeluju s 15 posto ili 161,6 milijuna kuna, a Industrije sa 9 posto (100,6 milijuna kuna), dok su društva Posebnih djelatnosti ostvarila 3 posto ukupne prodaje Koncerna i to u iznosu od 26 milijuna kuna.

U odnosu na isto razdoblje prethodne godine porast prihoda od prodane na inozemnom tržištu iznosio je 8 posto, a na domaćem tržištu 1 posto.

Na tržištu Hrvatske ostvarena je prodaja proizvoda i usluga u iznosu od 631 milijuna kuna ili 60 posto ukupne prodaje.

Prodaja na inozemnim tržištima je iznosila 426,6 milijuna kuna, a najveći dio tog iznosa ostvaren je na tržištu Europske unije (50 posto ukupnog izvoza). Pojedinačno, na prvom je mjestu Slovenija (48,9 milijuna kuna), a slijede Njemačka (36,7 milijuna kuna) i Švedska (25,3 milijuna kuna).

Izvoz u iznosu od 129,7 milijuna kuna ostvaren je na tržištima SiCG , BiH, Makedonije i Rumunjske, dok je izvoz u Saudijsku Arabiju i Ujedinjene Arapske Emirate iznosio 11,3 milijuna kuna.

Najveći izvoznici unutar Koncerna bili su Distributivni i specijalni transformatori sa 97,6 milijuna kuna ostvarenog izvoza, te Generatori i motori sa 66,7 milijuna kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙