FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MIO Osijek malo iznad pozitivne nule

ZAGREB, 21. rujna 2005. (Hina) - Metalska industrija Osijek (MIO)poslovala je pozitivno u prvom polugodištu ostvarivši malu neto dobitod 11 tisuća kuna, podaci su iz izvješća o poslovanju MIO-a kojiprenosi Varaždinska burza.
ZAGREB, 21. rujna 2005. (Hina) - Metalska industrija Osijek (MIO) poslovala je pozitivno u prvom polugodištu ostvarivši malu neto dobit od 11 tisuća kuna, podaci su iz izvješća o poslovanju MIO-a koji prenosi Varaždinska burza.

Sličan poslovni rezultat MIO je ostvario i u istom prošlogodišnjem razdoblju, ali u odnosu na prvo tromjesečje ove godine (gubitak od 658 tisuća kuna), tvrtka je znatno popravila rezultate poslovanja.

U komentaru Uprave kaže se da je ostvareni poslovni rezultat u okviru plana, uz stalno povećanje izvoznih prihoda i smanjenje troškova poslovanja.

Najvećim problemom u poslovanju u MIO-u ističu nelikvidnost te dugove za poreze i doprinose, što se pokušava riješiti reprogramom dugova prema državi.

Ukupni prihodi MIO-a u prvom polugodištu iznosili su 26,18 milijuna kuna i bili su za 21 posto manji od prihoda iz prvog prošlogodišnjeg polugodišta.

Istovremeno za isti postotak pala je vrijednost ukupnih rashoda koji su iznosili 26,17 milijuna kuna.

Tvrtka MIO proizvodi male poljoprivredne strojeve s priključcima i druge manje strojeve. Ima 305 zaposlenih, a većinski vlasnik je Gumikem d.o.o. sa 69,4 posto dionica.

(Hina) xduk yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙