FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Grupa Končar: bruto dobit 12,9 milijuna kuna

ZAGREB, 2. rujna 2005. (Hina) - Društva unutar Grupe Končar ostvarilasu u prvom polugodištu ove godine pozitivan financijski rezultat, akonsolidirana dobit Grupe za to razdoblje iznosi 12,9 milijuna kuna,objavili su danas iz Končara.
ZAGREB, 2. rujna 2005. (Hina) - Društva unutar Grupe Končar ostvarila su u prvom polugodištu ove godine pozitivan financijski rezultat, a konsolidirana dobit Grupe za to razdoblje iznosi 12,9 milijuna kuna, objavili su danas iz Končara.

Dobit nakon oporezivanja iznosi 9,6 milijuna kuna od čega se 5,6 milijuna kuna odnosi na dobit društava iz sastava grupe, a na maticu se odnosi 4 milijuna kuna (10 posto više u odnosu na isto razdoblje prethodne godine).

Prodajom proizvoda i usluga društva koncerna Končar ostvarila su prihode u iznosu od 805,8 milijuna kuna, što je 2 posto više u odnosu na prvo polugodište prošle godine.

Konsolidirani ukupni prihodi ostvareni su u iznosu od 880,6 milijuna kuna, od čega je 482,1 milijuna kuna ostvareno na domaćem tržištu, a 323,6 milijuna kuna od izvoza, koji je u odnosu na isto razdoblje lani povećan za 6 posto.

Najveći udio (73 posto) u ukupnoj prodaji Koncerna ostvarila su društva iz poslovnog područja Energetike i transporta, i to u iznosu od 590,4 milijuna kuna.

Društva poslovnog područja Trgovine ostvarila su prodaju u iznosu od 119 milijuna kuna, Industrije 76,6 milijuna kuna, a tri društva Posebnih djelatnosti 19,8 milijuna kuna.

Najveći domaći kupac ovog koncerna u prvoj polovici 2005. godine bili su Hrvatska elektroprivreda (sa 44 posto ukupne domaće prodaje) te trgovačke kuće Brodomerkur, Elektromaterijal i Elektropromet, s prometom od 90 milijuna kuna.

Tvrtkama koje se bave industrijom i brodogradnjom Grupa Končar je prodala proizvoda u iznosu od 75,6 milijuna kuna, Hrvatskim autocestama 48,6 milijuna kuna a ostatak prodaje na domaćem tržištu odnosi se na HŽ, ZET, Inu te državnu upravu.

Končareva društva najveći dio svoje prodaje u inozemstvu plasiraju na tržišta Srbije i Crne Gore (56,5 milijuna kuna), Bosne i Hercegovine (35,2 milijuna kuna), Slovenije (32,3 milijuna kuna), Njemačke (27,9 milijuna kuna) i Švedske (22,4 milijuna kuna).

Društvo s najvećim ostvarenim izvozom u prvih šest mjeseci ove godine je Distributivni i specijalni transformatori koje je izvezlo robe i usluga u iznosu od 70,5 milijuna kuna.

U prvoj polovici godine društva Koncerna ugovorila su novih poslova u iznosu od 915,6 milijuna kuna, što je za 8 posto više od ugovorenog u istom razdoblju prošle godine). Od toga, 739,6 milijuna kuna su poslovi za realizaciju u 2005. godini, dok je 176 milijuna kuna ugovorenih poslova za realizaciju u 2006. i narednim godinama. Tako je ukupno stanje zaključenih poslova na kraju lipnja iznosilo 1,78 milijardi kuna ili 7 posto više od stanja zaključenih poslova na početku godine, izvijestili su iz Končara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙