FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Glavna skupština CA odlučila o upotrebi dobiti

ZAGREB, 6. rujna 2005. (Hina) - Glavna skupština dioničara nacionalnogzračnog prijevoznika Croatia Airlines (CA) odlučila je danas da seneto dobit ostvarena u poslovanju u 2004. u iznosu od 37,69 milijunakuna u potpunosti upotrijebi za pokriće gubitaka društva iz prethodnihgodina.
ZAGREB, 6. rujna 2005. (Hina) - Glavna skupština dioničara nacionalnog zračnog prijevoznika Croatia Airlines (CA) odlučila je danas da se neto dobit ostvarena u poslovanju u 2004. u iznosu od 37,69 milijuna kuna u potpunosti upotrijebi za pokriće gubitaka društva iz prethodnih godina.

Na glavnoj skupština CA održanoj danas u prostorima zagrebačke zračne luke za predsjednika skupštine ponovno je izabran, na prijedlog Vlade, ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta. Također je, kao predstavnik malih dioničara, u Nadzorni odbor imenovan kao novi član Josip Horvat.

Glavni direktor CA Ivan Mišetić izvijestio je o lanjskom poslovanju tvrtke, kao i o situaciji u svjetskoj zrakoplovnoj industriji. Tako je CA lani prevezla četiri posto više putnika ili 1,53 milijuna, ali osam posto manje tereta ili 4.263 tone nego 2003. Flota CA obavila je 22.818 letova ili dva posto više, a prosječna popunjenost putničke kabine bila je 62,5 posto.

Mišetić je kazao da je CA lani poslovala u okruženju koje je označio snažniji dolazak strane konkurencije u Hrvatsku, posebice diskontnih zračnih tvrtki poput Germanwingsa i SkyEurope.

Na poslovanje CA povoljno je utjecao pad tečaja američkog dolara u dijelu vraćanja kreditnih aranžmana za otplatu zrakoplova, rekao je.

U međunarodnom zračnom prijevozu putnika, koji čini 69 posto putničkog prijevoza CA, velik skok u broju putnika zabilježen je na tržištima Velike Britanije i Češke, dok je najveći pad zabilježen na belgijskom i austrijskom tržištu, ponajviše zbog utjecaja konkurencije, rekao je Mišetić.

U međunarodnom prometu lani je prevezeno 1,05 milijuna putnika ili šest posto više nego 2003.

Također se na poslovanje CA očituje i porast cijene mlaznog goriva čija je cijena na kraju 2004. bila 460 američkih dolara po toni, da bi u kolovozu 2005. iznosila oko 700 dolara po toni, koliko CA plaća naftnoj tvrtki Ina za mlazno gorivo, kazao je Mišetić.

U ovoj godini CA planira prevesti 1,68 milijuna putnika i 4.530 tona tereta uz 33.104 blok sati naleta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙