FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ivaniš: granicu sa Slovenijom treba osiguravati MUP RH

RIJEKA2. rujna 2005.(Hina) - Predsjednik Primorsko-goranskog saveza(PGS) Nikola Ivaniš danas je na konferenciji za novinare ustvrdio kakoVlada treba izdati nalog MUP-u da do konačnog razgraničenja saSlovenijom osigura crtu razgraničenja na kopnu i moru i ne dopustineovlašteni prolaz.
RIJEKA2. rujna 2005.(Hina) - Predsjednik Primorsko-goranskog saveza (PGS) Nikola Ivaniš danas je na konferenciji za novinare ustvrdio kako Vlada treba izdati nalog MUP-u da do konačnog razgraničenja sa Slovenijom osigura crtu razgraničenja na kopnu i moru i ne dopusti neovlašteni prolaz.

Ivaniš je rekao da Slovenija vrši pritisak na Hrvatsku na više pozicija uz granicu kako bi ojačala svoje buduće pregovaračke pozicije. Predsjednik PGS-a ocijenio je da je hrvatska Vlada do sada bila previše popustljiva te da treba povući odlučne poteze.

Ivaniš je kazao kako je očito da Hrvatska i Slovenija neće postići bilateralni sporazum o granicama te da treba pokrenuti postupak arbitraže na Međunarodnom sudu pravde ili Međunarodnom sudu za pravo mora.

Potpredsjednik Ceha ribara pri Hrvatskoj obrtničkoj komori Romeo Mikičić pozvao je Vladu da pomogne ribarima u Piranskom zaljevu navodeći da se pojačavaju ekscesi koje izazivaju slovenski ribari. Dodao je da će se ribari sami okupiti i štititi granicu ako Vlada ništa ne poduzme.

Nikola Ivaniš je, komentirajući posljednje izjave glavne haške tužiteljice Carle del Ponte, rekao da je ona preuzela "političko kormilo Europske unije" ili da djeluje po nečijem političkom naputku. Ocijenio je da su, ako je ona postala glasnogovornik Europske unije, perspektive EU-a jako loše ustvrdivši da je njezino stajalište prema Hrvatskoj sramotno, te da svojim izjavama samo potiče negativne procese na području jugoistoka Europe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙