FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za petak, 30. rujna

ZAGREB, 29. rujna 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zapetak, 30. rujna.
ZAGREB, 29. rujna 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 30. rujna.

ZAGREB - Članovi hrvatske Vlade na redovitoj sjednici će utvrditi zakonski prijedlog o udžbenicima za osnovnu i srednju školu. Izmijenit će Uredbu o uvjetima i mjerilima za utvrđivanje zaštićene najamnine, a o pojedinostima će više riječi biti na sjednici. Vlada bi, osim toga, trebala utvrditi nacionalni plan za suzbijanje trgovine djecom do 2007., te dobiti informacije kako se u protekle dvije godine provodila nacionalna strategija za osobe s invaliditetom. Vlada bi trebala donijeti uredbu o tvarima koje oštećuju ozonski sloj, (Vlada RH, Trg sv. Marka 2, 11 sati).

ZAGREB - Zastupnici Hrvatskog sabora će u nastavku sjednice raspravljati o godišnjem izvješću o radu Hrvatske agencije za telekomunikacije te o stanju i ostvarivanju načela i ciljeva regulacije telekomunikacijskog tržišta u Hrvatskoj. Također će raspravljati o Izvješću o radu Vijeća za regulaciju energetskih djelatnosti i o zapažanjima koja su od značaja za razvoj energetskog tržišta i javnih usluga u 2004. Zastupnici će razmotriti i Programsko i financijsko izvješće Hrvatskog olimpijskog odbora za 2004., (Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6, 9,30 sati).

ZAGREB - O temi pretvorbe i privatizacije na konferenciji za novinare Kluba zastupnika Hrvatske seljačke stranke (HSS) govorit će Zlatko Tomčić i Ljubica Lalić, (Hrvatski sabor, dvorana Ivana Kukuljevića, 10 sati).

ZAGREB - Na konferenciji za novinare Kluba zastupnika Hrvatske stranke prava (HSP) bit će zaključci rasprave u Hrvatskom saboru o reviziji pretvorbe i privatizacije, (Hrvatski sabor, dvorana Ivana Kukuljevića, 12 sati).

ZAGREB - Međunarodna konferencija "EU i Hrvatska: Jačanje dijaloga civilnog društva" održava se u organizaciji Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva i ECAS-a (European Citizen Action Service) iz Bruxellesa, a konferenciju će otvoriti potpredsjednica hrvatske Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor, (Novinarski dom, Perkovčeva 2, 9 sati).

PULA - Članovi NATO-vog NADC tima (NATO Air Defence Commitee), koji borave u radnoj posjeti Hrvatskoj od 28. do 30 rujna, predstavit će studiju o protuzračnoj obrani koju su izradili za Hrvatsku, a zatim će dati izjavu za novinare. Prezentacija počinje u 12 sati u Zračnoj bazi Pula, a dolazak na ulaz je u 11,40 sati.

SPLIT - Konferencija za novinare održat će se na francuskom minolovcu "Capricorne" koji će u splitskoj luci boraviti od 30. rujna do 5. listopada što će biti prilika da francuska mornarica pokaže svoje znanje, tehničke i tehnološke sposobnosti i razmijeni iskustva i znanja s Hrvatskom ratnom mornaricom, (16,30 sati).

ZAGREB - Sjednica Savjeta za nacionalne manjine, (Mesnička 23, 10,30 sati).

ILOK - Potpredsjednik Vlade Slovačke Republike Palo Csaky koji boravi u službenom posjetu Hrvatskoj posjetit će Ilok gdje će susresti s predstavnicima grada i Vukovarsko-srijemske županije, (zgrada Gradskog poglavarstva, 10,20 sati) te će obići iločku osnovnu školu. Zatim će potpredsjednik slovačke Vlade bit nazočan svečanosti otkrivenja biste prvog slovačkog evangelističkog biskupa Adama Vereša i spomen-ploče ispred Evangelističke crkve u Iloku, (11 sati). Susret s predstavnicima slovačke manjine u Slovačkom domu u Iloku predviđen je za 13 sati.

OSIJEK - Županijski odbor Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Osječko-baranjske županije će na konferenciji za novinare najaviti skup mladeži HDZ-a te županije i grada Osijeka gdje će im se 1. listopada obratiti predsjednik HDZ-a Ivo Sanader, potpredsjednik HDZ-a Vladimir Šeks i drugi stranački dužnosnici, (Lučki prilaz 2/II, 9,30 sati).

ZAGREB - Sjednica zagrebačkog Gradskog poglavarstva, (Gradsko poglavarstvo, Trg S. Radića 1, dvorana 372, 12 sati).

RIJEKA - Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel upriličuje redovitu mjesečnu konferenciju za novinare, (salon Grada Rijeke, Korzo 16, 10,30 sati).

OSIJEK - Međunarodna konferencija o stipendijama održat će se na Sveučilištu J.J. Strossmayera u Osijeku, a ondje će službeno biti predstavljen prvi hrvatski portal www.stipendije.info s informacijama o stipendijama dostupnim hrvatskim građanima za studij u Hrvatskoj i u inozemstvu, (9 sati).

ZAGREB - Svečanost otvaranja godišnje konferencije Podunavske rektorske konferencije pod nazivom "Upravljanje i financiranje sveučilišta" bit će u Rektoratu Sveučilišta u Zagrebu, (11 sati).

ZAGREB - Predstavnici UNICEF-ova ureda za Hrvatsku će na konferenciji za novinare izvijestiti o rezultatima projekta "Stop nasilju među djecom" i o nastavku tog projekta, (Europski dom, Jurišićeva 1, 11 sati).

ZAGREB - Otvorenje izložbe "Trajna povezanost zagrebačkog obrta i Muzeja za umjetnost i obrt" koju upriličuje Udruženje obrtnika Grada Zagreba bit će u foajeu HNK, (11,30 sati).

Dežurni urednici:

prijepodne: Jasna Nahtigal Lazarić

poslijepodne: Milka Ćurković

navečer: Neven Leskovar

Telefon: 01/48-08-600

Telefaks: 01/48-08-822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙