FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zbog štrajka novinara Italija dva dana bez tiska

RIM, 30. rujna 2005. (Hina) - Zbog dvodnevnog štrajka talijanskihnovinara, započetog u petak ujutro u sedam sati, u Italiji u subotu inedjelju neće biti novina na kioscima.
RIM, 30. rujna 2005. (Hina) - Zbog dvodnevnog štrajka talijanskih novinara, započetog u petak ujutro u sedam sati, u Italiji u subotu i nedjelju neće biti novina na kioscima.

U petak i subotu štrajkaju novinari u listovima i agencijama, a sljedeći vikend, 7. i 8. listopada, štrajkat će novinari radija i televizija (državnih, privatnih i lokalnih). Nacionalni savez talijanskih novinara (FNSI) pozvao je na štrajk zbog prekida pregovora s izdavačima o novim radnim ugovorima.

U pismu predsjedniku talijanske republike Carlu Azegliju Ciampiju, novinarska udruga ističe kako je svjesna težine odluke o štrajku novinara. "Informacija je dragocjeno dobro, sloboda koje je zajamčena Ustavom. Zbog toga je FNSI sa žaljenjem donio odluku o štrajku, na koji je primoran zbog toga što su izdavači zatvorili pregovore", stoji uz ostalo u pismu novinarske udruge upućenom Ciampiju, uz napomenu kako je udruga spremna šefu države iznijeti sve detalje.

Novinari u listovima, agencijama, internet stranicama i tiskovnim uredima štrajkat će do 2. listopada u 7 sati, pa će se novine na kioscima pojaviti tek u ponedjeljak.

Udruga izdavača (FIEG) u svome priopćenju izražava zabrinutost zbog štrajka novinara, koji, kako navode, "šteti interesima cijelog novinstva". Izdavači drže da su zahtjevi novinarskog sindikata "neprihvatljivi". Čini se da je za sada jedina zajednička točka između udruge izdavača i udruge novinara to što i jedni i drugi izražavaju žaljenje zbog štrajka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙