FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šibenik: Prijevoznici najavljuju generalni štrajk

ŠIBENIK, 1. rujna 2005. (Hina) - Predstavnici udruga cestovnihprijevoznika Hrvatske najavili su u srijedu navečer u Šibeniku da će uponedjeljak, 5. rujna, stupiti u generalni štrajk zbog prodajeTLM-ovog "Transporta" slovenskoj tvrtki "Viator Vektor" i sklapanjaugovora o ekskluzivnom pravu trogodišnjeg prijevoza robe iz tešibenske tvornice.
ŠIBENIK, 1. rujna 2005. (Hina) - Predstavnici udruga cestovnih prijevoznika Hrvatske najavili su u srijedu navečer u Šibeniku da će u ponedjeljak, 5. rujna, stupiti u generalni štrajk zbog prodaje TLM-ovog "Transporta" slovenskoj tvrtki "Viator Vektor" i sklapanja ugovora o ekskluzivnom pravu trogodišnjeg prijevoza robe iz te šibenske tvornice.

Kako je Hini izjavio Ivan Knezović, predsjednik strukovne grupacije cestovnih prijevoznika pri Hrvatskoj gospodarskoj komori, prijevoznici smatraju da su izigrani s obzirom na to da im se, kako je rekao, "unatoč obećanjima, do sada nitko nije javio iz hrvatske Vlade, a od sutra slovenska tvrtka i službeno postaje vlasnik 'Transporta'".

"Na prijedlog Vlade predstavnici udruga sastali su se u Hrvatskoj gospodarskoj komori s predstavnicima 'Viator Vektora', da bi saslušali njihovu navodnu poslovnu ponudu. S obzirom da ta slovenska tvrtka upravo kupuje 15 novih kamiona, za hrvatske prijevoznike, kad je riječ o TLM-u , očito više neće biti posla. Očekivali smo, kako je bilo i dogovoreno, nakon sastanka sa Slovencima još jedan razgovor u Vladi, no nitko nam se nije javio. Poslije svega, nama preostaje jedino štrajk", kazao je Knezović.

Najavio je da će u petak, 2. rujna , predstavnici Koordinacije udruga održati tiskovnu konferenciju u Zagrebu, a generalni štrajk hrvatskih prijevoznika trebao bi, kazao je, početi u ponedjeljak ujutro ispred TLM-a.

Knezović je, uz ostalo, istaknuo, da će štrajk značiti "potpuno zaustavljanje tokova robe iz Hrvatske i u Hrvatsku, jer prijevoznici neće uopće voziti svoje kamione".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙