FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Barcelona: zbog štrajka 48-satna blokada luke

BARCELONA, 6. rujna 2005. (Hina/AFP) - Zaposlenici luke Barcelonapočeli su u utorak 48-satni štrajk i blokirali pristup luci u znakprosvjeda protiv privatizacije koju provode Lučke vlasti.
BARCELONA, 6. rujna 2005. (Hina/AFP) - Zaposlenici luke Barcelona počeli su u utorak 48-satni štrajk i blokirali pristup luci u znak prosvjeda protiv privatizacije koju provode Lučke vlasti.

Od jutra su kamionima i kamionetima ispumpanih guma blokirani svi pristupi luci koja zauzima prvo mjesto u Sredozemlju po broju brodova za krstarenje i drugo (iza Valencije) po robnom kontejnerskom prometu.

Akcija je rezultirala općim prometnim kaosom u glavnome gradu Katalonije.

Prosvjednici zamjeraju predsjedniku Lučkih vlasti Joaquimu Cuellu da je "potpuno sam odlučio privatizirati" luku "po sektorima" bez odobrenja vlade.

Posebice se protive privatizaciji službe nadzora jer "ne može se sigurnost luke kakva je ova u Barceloni staviti u ruke privatnika", ocijenio je predsjednik sindikata Antonio Horrach.

Cuello je odbio primiti zaposlenike luke, kojih je donedavno bilo 560, a sada im je broj smanjen na 400 jer su vlasti za neke usluge počele zapošljavati vanjske službe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙