FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šibenik: za ponedjeljak najavljen opći štrajk prijevoznika

ŠIBENIK, 2. rujna 2005. (Hina) - Predstavnik Koordinacije udrugacestovnih prijevoznika Hrvatske, Ivan Knezović, pozvao je s današnjetiskovne konferencije ispred Tvornice lakih metala sve hrvatskeprijevoznike, da u ponedjeljak, 5. rujna stupe u opći štrajk, ako seVlada do tog vremena ne očituje i ne donese odluku o poništenjunatječaja o prodaji "Transporta" slovenskoj tvrtki "Viator Vektor".
ŠIBENIK, 2. rujna 2005. (Hina) - Predstavnik Koordinacije udruga cestovnih prijevoznika Hrvatske, Ivan Knezović, pozvao je s današnje tiskovne konferencije ispred Tvornice lakih metala sve hrvatske prijevoznike, da u ponedjeljak, 5. rujna stupe u opći štrajk, ako se Vlada do tog vremena ne očituje i ne donese odluku o poništenju natječaja o prodaji "Transporta" slovenskoj tvrtki "Viator Vektor".

Prijevoznici također traže poništenje ugovora o eksluzivnom pravu koje je slovenska tvrtka dobila za trogodišnji prijevoz robe za šibenskog aluminijaša u vrijednosti 5,5 milijuna eura godišnje čime, ustvrdio je, dalmatinski prijevoznici ostaju bez posla.

Knezović je napomenuo kako poziva prijevoznike u cijeloj Hrvatskoj da od ponedjeljka svoje kamione ostave na parkiralištima, a na svim graničnim prijelazima, kazao je, bit će krizni stožeri koji će usmjeravati kamione na parkirališna mjesta i voditi brigu da ne dođe do zastoja prometa na granici.

Dodao je, kako prijevoznici u tomu očekuju razumijevanje i pomoć hrvatskih carinika.

Predsjednik zagrebačke udruge cestovnih prijevoznika Josip Juginović pozvao je hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića i premijera Ivu Sanadera da dođu u Šibenik i uvjere se u činjenice u vezi s prodajom TLM-ovog "Transporta".

"Nedamo da se hrvatska imovina prodaje u bescjenje, a ovdje je metar četvorni zemljišta s infrastrukturom prodan za svega 59 kuna. Ako Premijer i Predsjednik utvrde da je prodaja obavljena regularno, odmah ćemo prekinuti štrajk", kazao je Juginović.

Predstavnici prijevozničkih udruga traže od hrvatske Vlade i da žurno u saborsku proceduru uputi prijedlog strategije razvoja prometa u Hrvatskoj.

U međuvremenu, prosvjed prijevoznika na ulazima u šibenski TLM koji je, kako kažu, spontano počeo u noći s četvrtka na petak, nastavlja se. Trenutačno je na prilazima tvornici tridesetak kamiona, no po Juginovićevim riječima, tijekom poslijepodneva očekuju se novi kamioni iz svih krajeva Hrvatse.

Policija regulira promet u kojem zasad nema poteškoća.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙