FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Radnici žele otkupiti tvornicu Wyborowe Wodke

VARŠAVA, 6. rujna 2005. (Hina/APA) - Radnici tvornice votke PolmosPoznan sa sjedištem u zapadnoj Poljskoj započeli su štrajk glađu nakonšto je francuski vlasnik Pernod Ricard najavio ukidanje 120 radnihmjesta, izvijestili su poljski mediji.
VARŠAVA, 6. rujna 2005. (Hina/APA) - Radnici tvornice votke Polmos Poznan sa sjedištem u zapadnoj Poljskoj započeli su štrajk glađu nakon što je francuski vlasnik Pernod Ricard najavio ukidanje 120 radnih mjesta, izvijestili su poljski mediji.

Radnici su spremni za 120 milijuna zlota (30,5 milijuna eura) otkupiti tvornicu dok bi marka votke "Wyborowa" ostala u vlasništvu Francuza.

Štrajk bi mogao umanjiti vrijednost tvornice, izjavio je zamjenik šefa Wyborove Andrzej Szumowski. Pernod Ricard je za poduzeće i marku "Wyborowa" platio 300 milijuna zlota, pokrenuvši i nova ulaganja te će vjerojatno odbiti ponudu za preuzimanje. Tvornica se, po pisanju poljskih medija, nalazi u dugovima.

Nekoliko poslovnih ljudi i banaka iz Poznana objavilo je da su spremni pomoći radnicima pri preuzimanju tvornice, ustvrdila je Wlodzimira Szmyt-Hantkiewicz iz sindikata OPPZ. "Oni podupiru naš pokušaj da spasimo radna mjesta", kazala je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙