FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Budući meksički liječnici vježbaju na robotima

MEXICO CITY, 28. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Suočeni sa sve većimbrojem studenata medicine, a malim brojem bolnica u kojima oni moguobavljati praksu, meksičko sveučilište nabavilo je robote-pacijente nakojima će budući liječnici vježbati.
MEXICO CITY, 28. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Suočeni sa sve većim brojem studenata medicine, a malim brojem bolnica u kojima oni mogu obavljati praksu, meksičko sveučilište nabavilo je robote-pacijente na kojima će budući liječnici vježbati.

Sveučilište UNAM u Mexico Cityju otvorilo je u ponedjeljak najveću svjetsku 'bolnicu robota' u kojoj studenti na robotima, koji imaju mehaničke organe, umjetnu krv i mehanički dišni sustav, mogu vježbati razne zahvate, primjerice od poroda, pa do davanja injekcija.

"Porast broja studenata medicine ne možemo pratiti s brojem medicinskih objekata i ovo je studentima vrlo dobra prilika za učenje", izjavio je Joaquin Lopez Barcena, pomoćnik dekana medicinske škole na UNAM Sveučilištu.

Medicinski centar, vrijedan 1,3 milijuna američkih dolara, ima 24 robota-pacijenta i kompjutorski program koji može simulirati bolesti, od dijabetesa do srčanog udara.

Sa gotovo 15 tisuća studenata medicinska škola na UNAM Sveučilištu jedna je od najvećih u Latinskoj Americi. Meksiko, inače, ima oko 70 tisuća studenata medicine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙