FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 25. rujna 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 21 sat
ZAGREB, 25. rujna 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 21 sat

ZAGREB - Srđan Savanović iz Daruvara, Dragutin Pelikan (84), predsjednik Udruge hrvatskih domobrana iz Slatine, te Vera Obadić (65) iz Mikleuša su poginuli, a 29 osoba je ozlijeđeno u stravičnoj prometnoj nesreći koja se sinoć oko 20,30 sati dogodila na podravskoj magistrali između Bistrice i Donjih Meljana. Dr. Hajrudin Omeragić iz virovitičke bolnice izvijestio je danas kako su od sedmero teško ozlijeđenih putnika, koji su u šoku, neki još u životnoj opasnosti, te da je riječ o teškim nagnječenjima i prijelomima. Sve ozlijeđene osobe i njihove obitelji danas su obišli i gradonačelnica Slatine Ksenija Plantak i ravnatelj slatinskoga Doma zdravlja Tomislav Boban.

ZAGREB - U povodu blagdana Sv. Mihovila 29. rujna, koji policija slavi kao svoj dan, hrvatska policija danas je građanima na Jarunu predstavila najatraktivnije dijelove svojega rada. U sklopu cjelodnevnog druženja pod geslom "Dođi, vidi, razotkrij hrvatsku policiju na djelu", izvedene su vježbe specijalaca, interventne policije, Policijske akademije i Centra za obuku pasa vodiča i dresuru službenih pasa. Ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin izjavio je novinarima da policijska oprema zasad odgovora njezinim potrebama. Podsjetio je da kadrovske promjene MUP-a podrazumijevaju i novu tehniku. Tako uskoro treba krenuti u nabavu novog oružja i automobila te novih odora. Zauzeo se za što jače dodatno usavršavanje policajaca.

CEROVLJE - Tijekom lova na području Kosovije, kraj Boruta, u općini Cerovlje, danas oko 11,30 sati poginuo je Vladimir Lušetić (46) iz Cerovlja, kojeg je propucao kolega lovac Serđo S. (40) iz Trviža kod Pazina, izvjestila je danas Policijska uprava istarska. Prema podacima policije propucavanje se zbilo kada je lovac Serđo S. iz svoje puške zapucao prema grmlju odakle je čuo šum i tom prigodom pogodio lovca Lušetića, koji je od zadobivenih rana na mjestu preminuo. Od istražnog suca Županijskog suda u Puli, Ivice Stanića, doznaje se da je u lovu na području Kosovije u trenutku nesreće bilo 12 lovaca. Okolnosti nesreće se utvrđuju, a istraga je u tijeku.

VARAŽDIN - U sklopu 35. varaždinskih baroknih večeri večeras je riječki ansambl za staru glazbu na baroknim glazbalima "Collegium musicum fluminense" održao koncert u u župnoj crkvi sv. Marka u Vinici kod Varaždina. Umjetnički voditelj tog ansambla od njegova osnutka je violončelist David Stefanutti, a večeras s ansamblom nastupila sopranistica Ingrid Haller. Ansambl je danas održao isti koncert i u župnoj crkvi sv. Martina u Martijancu.

ZAGREB - Slovenski redatelj Jan Cvitkovič, na upravo završenom Međunarodnom filmskom festivalu u San Sebastianu dobio je nagradu za najbolji debitantski film, za dugometražni filma "Od groba do groba", u produkciji Staragara iz Ljubljane i u koprodukciji zagrebačkog Propeler filma i RTV Slovenije, izvijestili su danas iz tvrtke Propeler film d.d. Međunarodni filmski festival u španjolskom gradu San Sebastianu jedan je od od pet europskih festivala "A" kategorije, a ove se godine održavao od 15. do 24. rujna.

ČAKOVEC - U suradnji USKOK-a PU zagrebačke i PU međimurske uhićeno je 17 osoba, od čega sedam s područja Međimurske županije, osumnjičenih za krijumčarenje tekstila, izvijestio je danas novinare na izvanrednoj konferenciji voditelj ureda načelnika PU međimurske Krunoslav Gosarić. Radi se o organiziranoj skupini koja je krijumčarila tekstilnu robu iz Mađarske u Hrvatsku. Krijumčarenjem je država oštećena za desetak milijuna kuna. Krajnje odredište krijumčarene robe bilo je na zagrebačkom području.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙