FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za subotu, 17. rujna

ZAGREB, 17. rujna 2005. (Hina) - Objavljujemo najavu važnijih događajaza subotu, 17. rujna.
ZAGREB, 17. rujna 2005. (Hina) - Objavljujemo najavu važnijih događaja za subotu, 17. rujna.

ZAGREB - Predsjednik Republike Stjepan Mesić posjetit će 81. međunarodni jesenski zagrebački velesajam. Na ovogodišnjem velesajmu, koji se održava od 13. do 18. rujna, sudjeluje 1750 izlagača iz 40 zemalja. (Mesićev obilazak paviljona počinje u 16 sati, a izjavu za novinare dat će kod štanda Zadarske županije u 17 sati)

ZAGREB - Sjednica Nacionalnog odbora Mladeži HDZ-a. (Središnjica HDZ-a, Trg žrtava fašizma 4 u 11 sati)

ZADAR - Pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Stjepana Mesića, a u organizaciji Srpskoga kulturnog društva "Prosvjeta" i Društva hrvatskih pisaca, počinje obilježavanje 100. obljetnice rođenja hrvatskoga književnika Vladana Desnice. U književnosti je poznat po svojim romanima "Proljeća Ivana galeba i "Zimsko ljetovanje". (Obilježavanje će se održati u Kuli Stojana Jankovića u Islamu Grčkom u Ravnim Kotarima u 13,00 sati).

TRAKOŠĆAN - Počinju 35. varaždinske barokne večeri, koje se održavaju od 17. do 20. rujna. Svečano otvorenje bit će u dvorcu Trakošćan, uz Orkestar Hrvatske vojske i Haendlovu "Glazbu za kraljevski vatromet". U sklopu bogatog programa nastupit će čembalistica Višnja Mažuran koja će izvesti integralno Bachov "Dobro ugođeni klavir", a Slovenska filharmonija i Slovenski komorni zbor nastavit će svoj projekt "Potomci J.S. Bacha". Također će nastupiti Velški barokni orkestar, berlinski Ansambl labirinto, ansambl Centra za baroknu glazbu iz Versaillesa, riječki Collegium Musicum Fluminense, Zagrebački solisti i brojni drugi. Na programu su i dva koncerta Hrvatske glazbene baštine: Varaždinski skladateljski krug s kraja 18. stoljeća i Glazbeno scenski prizori iz opusa J. Bajamontija. (Dvorac Trakošćan u 20 sati)

ŠIBENIK - Obilježavanje četrnaeste obljetnice šibenskoga rujanskog rata 1991. kada je JNA napala grad s mora i kopna. U spomen na poginule hrvatske branitelje i civilne žrtve Domovinskog rata izaslanstva grada i Šibensko-kninske županije položit će na gradskom groblju Kvanj vijence i cvijeće ispred Središnjega križa. (u 9,00 sati) Sveta misa zadušnica za poginule branitelje služit će se u prvostolnici sv. Jakova (11 sati). Svečana akademija održat će se u Šibenskom kazalištu. (u 19 sati) U atriju kazališta bit će postavljena izložba fotografija o tom šibenskom rujanskom ratnom podvigu.

VARAŽDIN - U povodu obilježavanja Dana logoraša potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor nazočit će izvještajnoj sjednici Hrvatskoga društva logoraša srpskih koncentracijskih logora. (Hotel Turist u 11 sati)

KORČULA - Drugi dan kulturno-znanstvenoga skupa "Dani Petra Šegedina" počinje radom o književnikovim zavičajnim i mediteranskim temama. Na tu će temu govoriti voditelj skupa akademik Dubravko Jelčić. (Gradska vijećnica u Korčuli, u 8 sati)

ZAGREB - Godišnja skupština Društva hrvatskih književnih prevodilaca. (Prostorije Društva, Ilica 42/2, u 10,30 sati)

Dežurni urednici:

prijepodne - Neven Leskovar

poslijepodne - Srebrenka Parlov

navečer - Damir Margetić

telefon: 01/4808 600

telefaks: 01/4808 822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙