FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvorena izložba "Industrijski krajolik" u riječkom MMSU

RIJEKA,29. rujna 2005.(Hina) - Izložba "Industrijski krajolik" autoricekustosice riječkoga Muzeja moderne i suvremene umjetnosti (MMSU) DaineGlavočić otvorena je večeras u tom muzeju.
RIJEKA,29. rujna 2005.(Hina) - Izložba "Industrijski krajolik" autorice kustosice riječkoga Muzeja moderne i suvremene umjetnosti (MMSU) Daine Glavočić otvorena je večeras u tom muzeju.

Ova izložba tematizira pojavu motiva industrije i promjene krajolika pod utjecajem industrijskog razvoja u likovnim umjetnostima od polovice 19. stoljeća do danas. Izložba je potaknuta bogatom prošlošću riječke industrije i luke te potrebom da se preostali prazni industrijski objekti prevrednuju i ožive.

Predstavljena djela izvedena su u različitim tehnikama i medijima, od ulja na platnu do videa. Prikazani su postupci industrijske proizvodnje, tvornice ili njihovi dijelovi, lučka postrojenja te ljudi u industriji ili pri fizičkom radu. Predstavljene skulpture napravljene su postupcima kao što su zavarivanje ili lemljenje, ili pak od materijala koji podsjećaju na industrijski proizvod, poput čavala, otpadnih limova ili cijevi.

Izloženo je stotinjak radova, od kojih su dvije trećine iz fundusa riječkog MMSU-a, a ostalo je posuđeno iz privatnih zbirki, gradskih institucija ili tvrtaka.

Predstavljen je i katalog izložbe koji, uz prikazane radove, donosi i tekstove o raznim industrijskim granama koje su nekada označavale Rijeku.

Izložba ostaje otvorena do 30. listopada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙