FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Rijeci predstavljena izložba "Industrijski krajolik"

RIJEKA, 27. rujna 2005.(Hina) - Izložba "Industrijski krajolik"kustosice Muzeja moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci DianeGlavočić, koja će biti otvorena u četvrtak, 29. rujna, u tom muzeju,predstavljena je na današnjoj konferenciji za novinstvo.
RIJEKA, 27. rujna 2005.(Hina) - Izložba "Industrijski krajolik" kustosice Muzeja moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci Diane Glavočić, koja će biti otvorena u četvrtak, 29. rujna, u tom muzeju, predstavljena je na današnjoj konferenciji za novinstvo.

Autorica tematizira pojavu industrije i promjene krajolika pod utjecajem industrijskog razvoja u likovnim umjetnostima od polovice 19. stoljeća do danas, a iz izložba je potaknuta prošlosti riječke industrijske arhitekture i luke te potrebom da se preostali i prazni industrijski prostori u Rijeci vrjednuju i ožive.

Bit će izloženo stotinjak djela u različitim medijima i tehnikama, od ulja na platnu do videa, na kojima se industrijski krajolik prikazuje izravno ili neizravno ili su pak djela nastala od materijala koji podsjećaju na industrijski postupak ili materijala kao što su otpadni limovi, čelik, čavli ili cijevi, rečeno je na konferenciji za novinstvo.

Radovi su svrstani u srodne tematske cjeline, kao što su tvornice, luka i brodogradnja, željeznički i cestovni prijevoz te proizvodnja energije.

Od izloženih radova trećina je iz fundusa Muzeja moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci, a ostali su posuđeni.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙