FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Učenici nagrađeni u akciji "Pokreni se - budi zdraviji - Osiguranje Zagreb"

ZAGREB, 29. rujna 2005. (Hina) - Sjedeći način života globalni je javnozdravstveni problem kod svih dobnih skupina, a posebice kod mladih,istaknuto je danas prilikom svečanog uručivanja računala školama čijisu učenici pobjedili u natjecanju projekta "Pokreni se - budi zdraviji- Osiguranje Zagreb".
ZAGREB, 29. rujna 2005. (Hina) - Sjedeći način života globalni je javno zdravstveni problem kod svih dobnih skupina, a posebice kod mladih, istaknuto je danas prilikom svečanog uručivanja računala školama čiji su učenici pobjedili u natjecanju projekta "Pokreni se - budi zdraviji - Osiguranje Zagreb".

Nagrade su dobili učenici X. Gimnazije, O.Š. Davorina Trstenjaka i O.Š. Trnjanska, koji su na natjecanju u povodu Međunarodnog Dana zdravlja 16. travnja pobijedili u tri športske vještine: pikado, ubacivanje lopte u koš i nabacivanju kolutova.

Udruga Pokreni se - budi zdraviji i Hrvatska udruga fizioterapeuta pokrenuli su projekt "Pokreni se - budi zdraviji - Osiguranje Zagreb" prije dvije godine s ciljem da što veći broj djece čuje za pokretljivost kao važan čimbenik u prevenciji mnogih bolesti, kao i da svakodnevna količina pokretljivosti ne mora biti izričito vezana uz bavljenje vrhunskim športom, rekla je predsjednica Hrvatske udruge fizioterapeuta Mirjana Grubišić.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) ističe da je sjedeći način života potencijalni uzročnik pretilosti, ranih problema sa zglobovima, dijabetesa, povećanog rizika od visokog krvnog tlaka, osteoporoze, depresije, anksioznost itd.

U svijetu 60 do 85 posto odraslih osoba nisu dovoljno tjelesno aktivni, a zbog posljedica nedovoljne fizičke aktivnosti godišnje umire dva milijuna ljudi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙