FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Franić: policija poduzima sve mjere da razriješi monstruozno ubojstvo zaštitara

ZAGREB, 7. rujna 2005. (Hina) - Ravnatelj policije Ivica Franić izjavioje danas kako policija "poduzima zaista sve mjere u svojoj nadležnostida se razriješi monstruozno ubojstvo dvojice zaštitara koje su uponedjeljak počinili pljačkaši Fine".
ZAGREB, 7. rujna 2005. (Hina) - Ravnatelj policije Ivica Franić izjavio je danas kako policija "poduzima zaista sve mjere u svojoj nadležnosti da se razriješi monstruozno ubojstvo dvojice zaštitara koje su u ponedjeljak počinili pljačkaši Fine".

Ni ja osobno ne pamtim takvo monstruozno ubojstvo, rekao je Franić novinarima u Osnovnoj školi Grigora Viteza gdje je u povodu početka nove školske godine i početka provođenja akcije "Djeca prijatelji u prometu" posjetio učenike prvog razreda i prvog razreda s posebnim potrebama te im podijelio prigodne darove.

Finina poslovnica u Zvonimirovoj 54 opljačkana je u ponedjeljak oko 14,50 sati. Trojica maskiranih razbojnika najprije su zapucala prema dvojici zaštitara, a zatim su uzeli oko dva milijuna kuna i pobjegli. Na mjestu je ubijen 56-godišnji zaštitar Drago Rener, dok je teško ranjeni Stipe Mušan jučer preminuo u bolnici.

Zamoljen od novinara da odgovori ima li policija kakav novi element, odnosno "korak bliže u istrazi", Franić je odgovorio da su sa samog očevida prikupili određene dokaze koji se sada analiziraju i poslije toga će vidjeti koliko će dati rezultata.

"Policija je obavila više razgovora s osobama koje se po bilo kojoj osnovi može dovesti u sumnju", rekao je Franić.

Zaključio je da je "akcija opsežna, da su u nju uključene sve policijske snage i zaista se maksimalno radi".

"Naravno, u cilju daljnje istrage ne možemo govorit o samim detaljima", istaknuo je ravnatelj policije Ivica Franić.

Istaknuo je da "ni Hrvatska nije imuna na određene vrste kriminala, pa i što se tiče onih najtežih kažnjivih djela".

Mi smo otvorena zemlja u koju, ne samo da dolaze oni dobronamjerni, nego i oni nedobronamjerni koji žele ostvariti svoje kriminalne aktivnosti, dodao je Franić.

"Poduzimamo i mjere da određenu zakonsku regulativu, koja po našem mišljenju nije dovoljno stroga u tom području, pooštrimo kako bi i na taj način poslali poruku samim kriminalcima da ćemo se itekako obračunati sa svim oblicima njihova kriminalnog miljea i da ih nastojimo anulirati na svakom području", rekao je Franić.

Što se tiče kazne za počinitelja ubojstva ovlaštenih službenih osoba, Franić je rekao kako je on osobno za najstroži oblik kazne, doživotnu zatvorsku, pa i onu najtežu, smrtnu.

"Smatram da je ovlaštena službena osoba predstavnik države koji štiti građane. Prema tome, dignuti ruku na ovlaštenu službenu osobu znači dignuti ruku i na samu državu i na svakog pojedinca u toj državi jer službena osoba je predstavnik svakog građanina. Smatram da bi i sami građani trebali to podržati", rekao je ravnatelj policije Ivica Franić.

Osvrnuvši se na provođenje akcije "Djeca prijatelji u prometu", u sklopu koje je zajedno sa suradnicima posjetio i učenike Osnovne škole Josipa Jurja Strossmayera, Franić je kazao kako je vrlo bitna edukacija djece u prometu. Istaknuo je kako je razlog njihova današnjeg posjeta učenicima da ih se upozna s prometnim pravilima i ponašanjem u prometu te da se skrene pozornost starijima na oprez u prometu i poštivanje najugroženijih, odnosno djece.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙