FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Federer promovira tenis u Africi

BASEL, 21. rujna 2005. (Hina/STA) - Najbolji svjetski tenisač, ŠvicaracRoger Federer uključio se u akciju promoviranja tenisa u Africi.
BASEL, 21. rujna 2005. (Hina/STA) - Najbolji svjetski tenisač, Švicarac Roger Federer uključio se u akciju promoviranja tenisa u Africi.

Federer namjerava s američkom sportskom korporacijom i marketinškom agencijom IMG podići interes za tenisom na "Crnom kontinentom".

"Želim organizirati veliki revijalni turnir u jednoj od afričkih zemalja. Afrika zaslužuje veću pozornost i nadam se kako će se uskoro dogoditi teniski zamah u tom dijelu svijeta," kazao je ovogodišnji pobjednik Wimbledona i US Opena.

Trenutačno na kalendaru ATP-a postoji tek jedan turnir u Africi i to u Maroku u Casablanci. "To je malo, suviše malo," dodao je Federer, koji je u karijeri osvojio 32 turnira, od čega šest Grand Slama.

Jedan od razloga Federerove velike brige za Afrikom je njegova majka, koja je rođena u Južnoj Africi i 2003. godine je osnovala fondaciju "Roger Federer" za pomoć djeci.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙