FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pula: predstavljeni arheološki nalazi

PULA, 29. rujna 2005. (Hina) - Voditeljica Antičkog odjela pulskogaistarskog Arheološkog muzeja Alka Starac na današnjoj je konferencijjiza novinare predstavila arheološke nalaze iz razdoblja duga dvijetisuće godina, koji su pronađeni na lokalitetu u središtu Pule prigradnji gradske garaže.
PULA, 29. rujna 2005. (Hina) - Voditeljica Antičkog odjela pulskoga istarskog Arheološkog muzeja Alka Starac na današnjoj je konferencijji za novinare predstavila arheološke nalaze iz razdoblja duga dvije tisuće godina, koji su pronađeni na lokalitetu u središtu Pule pri gradnji gradske garaže.

Pokraj pulske Gradske knjižnice i čitaonice nalazi se najstariji građevni sloj iz razdoblja neposredno nakon osnutka rimske kolonije Pule, odnosno iz treće četvrtine prvog stoljeća prije Krista, kad su, po riječima Alke Starac, utemeljene jedna raskošna rezidencijalna stambena zgrada i javne terme, odnosno javno kupalište pulske kolonije.

Voditeljica Antičkog odjela Arheološkog muzeja izvijestila je danas novinare kako je na toj lokaciji pronađeno i 1400 amfora, koliko ih je do sada izbrojeno, a potječu s jadranske obale južne i srednje Italije. Po njezinim riječima u rimskom načinu gradnje te amfore su se postavljale pri temelje zgrade za drenažu i niveliranje terena.

Najavila je da će iskapanja biti dovršena do kraja godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙