FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljena knjiga V. Girardi-Jurkić o antičkoj Istri

DUBROVNIK, 14. rujna 2005. (Hina) - U Poslijediplomskom središtu uDubrovniku večeras je predstavljena knjiga Vesne Girardi-Jurkić"Duhovna kultura antičke Istre: kultovi u procesu romanizacije antičkeIstre".
DUBROVNIK, 14. rujna 2005. (Hina) - U Poslijediplomskom središtu u Dubrovniku večeras je predstavljena knjiga Vesne Girardi-Jurkić "Duhovna kultura antičke Istre: kultovi u procesu romanizacije antičke Istre".

To kapitalno znanstveno djelo hrvatske historiografije antičkog doba sastoji se od dvaju dijelova - u prvom je povijest Istre u antičko doba, a u drugom je katalog 250 predmeta koji dokumentiraju kultove toga doba.

U knjizi s više od 400 ilustracija i fotografija autorica znalački raščlanjuje život antičke Istre, a sadrži i sažetke na engleskom, njemačkom i talijanskom jeziku koji će, kako je istaknuo na predstavljanju dr. Ivica Prlender, biti i vodič za putovanja kroz kulturu antičke Istre i stranim čitateljima.

"Nit koja je prepoznatljiva i u knjizi i u cijeloj karijeri Vesne Girardi-Jurkić odnos je središta i periferije, a upravo je rubnost to što karakterizira Istru, ali i Dubrovnik", dodao je Prlender.

Osim autorice Vesne Girardi-Jurkić i Ivice Prlendera o knjizi su govorili i dekan Filozofskog fakulteta u Puli dr. Robert Matijašić i Kristina Džin, predstavnica nakladničke kuće "Školske knjige" koja je obajvila knjigu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙