FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Održan sastanak članova projekta "Ilok-Vukovar-Vučedol"

ZAGREB, 7. rujna 2005. (Hina) - Na sastanku dijela Uprave projekta"Ilok-Vukovar-Vučedol" i stručnih voditelja projekta, zaduženih zaprovedbu opsežnih, četverogodišnjih arheoloških istraživanja nalokalitetima Vučedol i Ilok, koja počinju 12. rujna, utvrđena jeprovedba prioritetnih programa za ovu i sljedeću godinu, priopćeno jedanas iz Ministarstva kulture.
ZAGREB, 7. rujna 2005. (Hina) - Na sastanku dijela Uprave projekta "Ilok-Vukovar-Vučedol" i stručnih voditelja projekta, zaduženih za provedbu opsežnih, četverogodišnjih arheoloških istraživanja na lokalitetima Vučedol i Ilok, koja počinju 12. rujna, utvrđena je provedba prioritetnih programa za ovu i sljedeću godinu, priopćeno je danas iz Ministarstva kulture.

Dogovoren je također nastavak i dovršenje restauratorskih radova na iločkom dvorcu Odeschalchi kao i realizacija stalnoga postava Muzeja grada Iloka te ostalih programa obnove spomeničkih cjelina u Vukovaru i Iloku.

Program arheoloških istraživanja u Iloku, uz Muzej grada Iloka, vodi Institut za arheologiju te Hrvatski restauratorski zavod, a na Vučedolu, uz vukovarski Gradski muzej, Odsjek za arheologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu te Hrvatski restauratorski zavod. U provedbu dijela programa bit će uključen i Arheološki muzej u Zagrebu te ostali muzeji.

Riječ je o opsežnim programima, koje u predstojećem četverogodišnjem razdoblju financiraju hrvatska Vlada i Razvojna banka Vijeća Europe, s osnovnim ciljem - istražiti, obnoviti i prezentirati kulturnu baštinu Vukovarsko-srijemske županije. Sam početak provedbe projekta na navedenim arheološkim lokalitetima, kako napominju u Ministarstvu kulture, otvara novi pristup, ne samo u financiranju programa, već otvara i nove mogućnosti integracije kulturne baštine u najširi ekonomski i društveni život zajednice.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙