FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počinju pregovori o koalicijskoj vladi u Poljskoj

VARŠAVA, 29. rujna 2005. (Hina/dpa) - Stranke desnog centra koje suosvojile većinu na poljskim parlamentarnim izborima u četvrtak ćepočeti s pregovorima o koaliciji, uoči prvog zasjedanja parlamenta 19.listopada.
VARŠAVA, 29. rujna 2005. (Hina/dpa) - Stranke desnog centra koje su osvojile većinu na poljskim parlamentarnim izborima u četvrtak će početi s pregovorima o koaliciji, uoči prvog zasjedanja parlamenta 19. listopada.

Jaroslaw Kaczynski, čelnik pobjedničke Stranke prava i pravednosti (PiS), izjavio je u četvrtak da se nada da pregovori s Građanskom platformom (PO) neće biti "propaganda" te da će se brzo postići dogovor o koaliciji. I prvi put će mediji prenositi pregovore kako bi ih birači mogli pratiti, najavio je Kaczynski.

PiS-ov kandidat za premijera Kazimierz Marcinkiewicz izjavio je da bi sastav vlade trebao biti dogovoren u roku dva tjedna.

Dogovor o koaliciji dolazi uoči predsjedničkih izbora, predviđenih za sljedeći mjesec, na kojima će se kao protivnici suočiti čelnik PO-a Donald Tusk i počasni predsjedatelj PiS-a Lech Kaczynski, Jaroslawov brat blizanac.

Poljaci su ostali iznenađeni ovoga tjedna kada je Jaroslaw Kaczynski, koji je trebao postati kandidat za premijera, odustao od te dužnosti i predložio Marcinkiewicza, koji nema značajnijeg iskustva u visokoj politici.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙