FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Papa Benedikt XVI primio srbijanskog predsjednika Tadića

RIM, 29. rujna 2005. (Hina) -
RIM, 29. rujna 2005. (Hina) -

Papa Benedikt XVI. primio je u četvrtak u apostolskoj palači u Vatikanu srbijanskog predsjednika Borisa Tadića i zadržao se s njime u polusatnom razgovoru tijekom kojega je bilo riječi i o Papinom posjetu Srbiji.

Kako je nakon razgovora rekao vatikanski glasnogovornik Joaquin Navarro-Valls, papa Benedikt XVI "nada se da će posjetiti Srbiju". Prema riječima glasnogovornika, u razgovoru je bilo riječi situaciji na Kosovu te o prisutnosti kršćana na tom području.

Kosovo treba ostati integralnim dijelom Srbije, rekao je srbijanski čelnik koji je Papi poklonio knjigu o povijesti srpskog naroda istaknuvši kako na Kosovu trebaju živjeti sve etničke zajednice i kako treba zajamčiti sigurnost srpskoj narodnosti.

Komentirajući Tadićev poziv Papi da posjeti njegovu zemlju, Navarro-Valls je rekao da je Papa "izrazio želju da do takvog posjeta ubuduće dođe".

Tadić je pak kazao da će o tome razgovarati s poglavarom Srpske pravoslavne crkve i izrazio nadu da bi Papa mogao stići u Beograd "što je prije moguće".

Papa je međureligijski dijalog uvrstio među jednu od najvažnijih tema svoga pontifikata. Do sada je putovao u rodnu Njemačku te dobio poziv da posjeti Tursku.

Tadić je u Vatikanu razgovarao i s vatikanskim državnim tajnikom, kardinalom Angelom Sodanom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙