FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vatikan objavio posljednje riječi Ivana Pavla II.

VATIKAN, 17. rujna 2005. (Hina/AP) - Posljednje riječi koje je papaIvan Pavao II. promrmljao na poljskom bile su: "Pustite me da idemkući moga Oca", prema izvješću koje je objavio Vatikan o Papinimposljednjim danima.
VATIKAN, 17. rujna 2005. (Hina/AP) - Posljednje riječi koje je papa Ivan Pavao II. promrmljao na poljskom bile su: "Pustite me da idem kući moga Oca", prema izvješću koje je objavio Vatikan o Papinim posljednjim danima.

Vatikanska nakladnička kuća izdala je knjigu od 220 stranica koja kronološkim redoslijedom govori o Papinu odlasku, počevši od 31. siječnja, kada je ured za tisak Svete Stolice objavio da Papa više neće održavati audijencije zbog simptoma gripe. Ivan Pavao II. umro je 2. travnja.

Nakladnička kuća izjavila je u subotu da će knjiga, koja se može nabaviti u Vatikanu, doći u knjižare ovih dana.

Mnoge potankosti iz knjige Vatikan je već objavio, ali knjiga ih otkriva još više. Njezino objavljivanje možda je potaknula želja Vatikana da ukloni sumnje onih koji su se pitali je li Sveta Stolica objavila sve o Papinoj smrti.

Šest sati prije smrti i otprilike tri sata prije nego je pao u komu, Ivan Pavao II. rekao je na poljskom "slabašnim glasom i mrmljajući: Pustite me da idem kući moga Oca", kaže se u knjizi iz Vatikana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙