FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vatikan poručuje katolicima: "Više čitajte Bibliju!"

VATIKAN, 9. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Vatikan je u četvrtakkatolicima poručio da češće čitaju Bibiliju umjesto da je drže napolici gdje samo prikuplja prašinu.
VATIKAN, 9. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Vatikan je u četvrtak katolicima poručio da češće čitaju Bibiliju umjesto da je drže na polici gdje samo prikuplja prašinu.

"Nažalost, moramo priznati da u životima vjernika još uvijek ima premalo Biblije", rekao je biskup Vincenzo Paglia.

Predstavljajući novinarima konferenciju o Bibliji koja će se ovoga mjeseca održati u Vatikanu, Pagila je rekao da je nedavno ispitivanje provedeno među katolicima u Italiji, Španjolskoj i Francuskoj pokazalo da ih samo tri posto Bibliju čita svaki dan.

Velika većina katolika, njih gotovo 80 posto, Bibliju čuje samo na nedjeljnoj misi.

"Biblija se često drži na privilegiranom mjestu u kući, što je jako lijepo", rekao je Alexander M. Schweitzer, glavni tajnik Katoličke biblijske federacije. "No nitko je ne čita", dodao je.

Ispitivanja također pokazuju da katolici čitaju Bibliju mnogo manje od ostalih kršćana.

Prema jednom američkom analitičaru, Bibliju u Sjedinjenim Državama najviše čitaju pentekostalci, njih 75 posto, dok kod većinskih protestanta poput episkopalaca i luterana to čini 30 odnosno 32 posto vjernika. Američki katolici slijede s tek 23 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙