FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hočevar: Papin posjet Srbiji sve bliži

SUBOTICA, 16. rujna 2005. (Hina) - Sve smo bliži posjetu pape BenediktaXVI. Srbiji, izjavio je u petak za program na hrvatskom jeziku RadioSubotice nadbiskup beogradski Stanislav Hočevar, osvrnuvši se i napredstojeći posjet predsjednika Srbije Borisa Tadića Vatikanu koncemovoga mjeseca.
SUBOTICA, 16. rujna 2005. (Hina) - Sve smo bliži posjetu pape Benedikta XVI. Srbiji, izjavio je u petak za program na hrvatskom jeziku Radio Subotice nadbiskup beogradski Stanislav Hočevar, osvrnuvši se i na predstojeći posjet predsjednika Srbije Borisa Tadića Vatikanu koncem ovoga mjeseca.

Nadbiskup Hočevar, koji se u četvrtak susreo s predsjednikom Tadićem, rekao je kako to ne znači da bi "Sveti Otac već sutra došao u posjet Beogradu, nego da sve to otvara nov pogled na međusobne odnose".

Predstojeći odlazak predsjednika Srbije u Vatikan 29. rujna nadbiskup Hočevar, u tom kontekstu, protumačio je kao želju obje strane za promicanjem dobrih odnosa na svim razinama.

Poglavar Katoličke crkve u SiCG u razgovoru s Tadićem ukazao je na najveće probleme ove crkve u Srbiji, posebno ističući potrebu donošenja zakona o vjerskim slobodama, zatim povratak nacionalizirane crkvene imovine, promoviranje pozitivnih odnosa spram pripadnika katoličke vjeroispovijesti, rješavanje pravnog statusa katoličkih svećenika i redovnika.

"Ne očekujemo da sva otvorena pitanja budu odmah riješena, ali smatramo kako je važno za to stvoriti pozitivno ozračje", rekao je među ostalim za Radio Suboticu nadbiskup Hočevar, dodajući kako tome može doprinijeti posjet predsjednika Srbije Vatikanu.

Boris Tadić bit će drugi visoki državni dužnosnik SiCG koji će se u roku od mjesec dana susresti sa Svetim Ocem.

Prije njega u Vatikanu je 9. rujna bio je predsjednik SiCG Svetozar Marović.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙