FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvoren Informativni centar za kriminalističku prevenciju

ZAGREB, 29. rujna 2005. (Hina) - U povodu Dana policije u Zagrebu jedanas otvoren Informativni centar za kriminalističku prevenciju, prvomjesto u Hrvatskoj na kojem će građani moći doznati na koje se načinemogu zaštiti od kriminala.
ZAGREB, 29. rujna 2005. (Hina) - U povodu Dana policije u Zagrebu je danas otvoren Informativni centar za kriminalističku prevenciju, prvo mjesto u Hrvatskoj na kojem će građani moći doznati na koje se načine mogu zaštiti od kriminala.

Centar smješten u Savskoj ulici zajednički su osmislili zagrebačka policija i poglavarstvo, uz novčanu pomoć njemačkog veleposlanstva i opremu koju je donirao Hrvatski ceh zaštitara.

Građani će u Centru tako moći saznati sve o sustavima i načinima zaštite, opasnostima od droga i uz pomoć desetak zaposlenih dobiti sve potrebne informacije o zaštiti od raznih oblika kriminala.

Na važnost prevencije u suzbijanju kriminala na otvorenju Centra podsjetio je i ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin. Kazao je da na ovom mjestu građani mogu vidjeti "što mogu učiniti za sebe" kako bi potom zajedno s policijom rješavali probleme svoje svakodnevnice.

Načelnik zagrebačke policije Krešimir Šulc ustvrdio je da je otvorenje Centra kruna suradnje grada i policije, u ostvarenju "strateškog cilja povećavanja sigurnosti građana".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙