FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MUP nizom događanja obilježava Dan policije

ZAGREB, 23. rujna 2005. (Hina) - Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP)i ove će godine nizom događanja obilježiti blagdan Sv. Mihovila, 29.rujna, koji se obilježava kao Dan policije, doznaje se danas u MUP-u.
ZAGREB, 23. rujna 2005. (Hina) - Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) i ove će godine nizom događanja obilježiti blagdan Sv. Mihovila, 29. rujna, koji se obilježava kao Dan policije, doznaje se danas u MUP-u.

Dan Sv. Mihovila, zaštitnika svih policajaca počet će se obilježavati već od nedjelje na Jarunu, gdje će se predstaviti svi odjeli policije, rekao je danas novinarima načelnik Operativno-komunikacijskog centra Vlado Domičić.

U sklopu programa koji će biti održan pod geslom "Dođi, vidi, razotkrij hrvatsku policiju na djelu" bit će izvedene vježbe specijalaca i interventne policije, simulacije uhićenja, te prikazano rješavanje talačkih situacija.

Od 26. rujna do 7. listopada građani mogu u Muzeju policije u osnutku u Savskoj ulici vidjeti izložbu na temu oslobodilačkih akcija Bljesak i Oluja i ulozi specijalne policije u njima, koju će otvoriti ministar Ivica Kirin.

Tim postavom obilježit će se i 80. godišnjica smrti Ivana Vučetića, Hrvata kojeg se smatra tvorcem suvremene kvalifikacije otiska prstiju, metode od velikog značaja za identifikaciju osoba, rekao je voditelj muzeja Željko Jamičić.

MUP će se predstaviti i na Međunarodnom sajmu zaštite osoba i imovine Interprotex koji se od 27. do 30. rujna održava na Zagrebačkom velesajmu, dok će u Splitu 28. rujna u asistenciji s njemačkim MUP-om biti izvedena vježba pružanja pomoći sudu u iseljenju bespravno useljenih stanara.

Na Dan policije, 29. rujna bit će otvoren Informativni centar za kriminalističku prevenciju u Savskoj ulici i održana svečana akademija u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙