FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Srbijanski ministar policije Jočić odbacuje navode hrvatskog tiska

SCG-Dnevni pregledDP: Srbijanski ministar policije Jočić odbacuje navode hrvatskog tiska,(H) - Beogradska "Politika" u četvrtak objavljuje izjavu srbijanskogministra unutarnjih poslova Draga Jočića, koji je konferenciji zanovinstvo u MUP-u, rekao da su "netočni navodi da BIA (srbijanskasigurnosno-informativna agencija) i njen ravnatelj Rade Bulatović nisuhtjeli pomoći hrvatskoj službi u uhićenju mafijaša Ivice Matekovića".
,(H) - Beogradska "Politika" u četvrtak objavljuje izjavu srbijanskog ministra unutarnjih poslova Draga Jočića, koji je konferenciji za novinstvo u MUP-u, rekao da su "netočni navodi da BIA (srbijanska sigurnosno-informativna agencija) i njen ravnatelj Rade Bulatović nisu htjeli pomoći hrvatskoj službi u uhićenju mafijaša Ivice Matekovića".

"Svi navodi Globusa i Nacionala nisu točni, to je zlonamjerno navođenje, to je potpuno netočno, cijela situacija je bila pod kontrolom naših vlasti", tvrdi ministar policije Srbije Dragan Jočić.

Ministar Jočić tvrdi i "da su netočni i navodi hrvatskih medija da je Mateković nedavno uhićen u Beogradu prigodom jednog prometnog udesa kada je policija kod njega pronašla lažnu vozačku dozvolu i odmah ga privela, a vrlo brzo i pustila iako je Mateković na Interpolovoj poternici".

Beogradska "Politika" piše i kako je Jočić na pitanje da je li jedan od najtraženijih hrvatskih bjegunaca u Srbiji bio praćen, "poprilično neodređeno odgvorio da srbijanska policija prati sve one koji mogu ugroziti sigurnost u zemlji".

"Ne kažem da je praćen. To nisam rekao. jednostavno kontroliramo cijelu situaciju, znači kretanje svih lica koja mogu ugroziti sigurnost. Mateković nije uhićen u Srbiji, nego u Hrvatskoj. Da mu je bilo pogodno tlo u Srbiji, on bi sigurno ostao i dalje ovdje. To su vrlo logične operacije", prenosi "Politika" Jočićeve riječi.

Prema pisanju hrvatskih tjednika Globus i Nacional, koje je prenio i beogradski tisak, Ivica Mateković, koji je godinama bio u bijegu zbog otmice sina hrvatskog generala Vladimira Zagorca, najviše je boravio u Srbiji i u Beogradu. U više navrata, kako pišu hrvatski tjednici, čelnici hrvatske službe razgovarali su sa šefom BIA-e Radetom Bulatovićem moleći ga za pomoć kod otkrivanja i hapšenja Matekovića.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙