FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Veleposlanici zemalja EU protiv podjele škola na nacionalnoj osnovi

MOSTAR, 8. rujna 2005. (Hina) - Voditelji diplomatskih misija zemaljačlanica Europska unije u Sarajevu ocijenili su "korakom kasegregaciji" odluke hrvatskih i bošnjačkih predstavnika u vlasti orazdvajanju škola po nacionalnoj osnovi kakve su donesene u Čapljini iProzor-Rami a očekuju se i u Stocu, javili su u četvrtak mediji uBosni i Hercegovini (BiH).
MOSTAR, 8. rujna 2005. (Hina) - Voditelji diplomatskih misija zemalja članica Europska unije u Sarajevu ocijenili su "korakom ka segregaciji" odluke hrvatskih i bošnjačkih predstavnika u vlasti o razdvajanju škola po nacionalnoj osnovi kakve su donesene u Čapljini i Prozor-Rami a očekuju se i u Stocu, javili su u četvrtak mediji u Bosni i Hercegovini (BiH).

"One (odluke) su u izravnoj suprotnosti s obvezama, preuzetim po prijamu u Vijeće Europe, da se 'eliminiraju svi aspekti segregacije i diskriminacije zasnovane na etničkom podrijetlu', što je i dio kriterija Studije izvedivosti Europske komisije", ističe se u priopćenju voditelja diplomatskih misija zemalja EU-a.

Predstavnici zemalja članica EU u BiH pozvali su čelnike Hrvatske demokratske zajednice i Stranke demokratske akcije da ponište nedavno donesene odluke te učine sve kako bi došlo do ujedinjenja škola.

Voditelji diplomatskih misija zemalja članica EU-a u Sarajevu pozdravili su inicijative lokalnih učenika i nastavnika koji su "digli svoj glas protiv te segregacije".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙