FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mostar: Ministar protiv "segregacije učenika"

MOSTAR, 6. rujna 2005. (Hina) - Ministar civilnih poslova BiH SafetHalilović zatražio je u utorak od čelnika Hercegovačko-neretvanskežupanije sa sjedištem u Mostaru da okončaju "segregaciju učenika premanacionalnosti u osnovnim školama" čime se, tvrdi, onemogućavapristupanje BiH Europskoj uniji.
MOSTAR, 6. rujna 2005. (Hina) - Ministar civilnih poslova BiH Safet Halilović zatražio je u utorak od čelnika Hercegovačko-neretvanske županije sa sjedištem u Mostaru da okončaju "segregaciju učenika prema nacionalnosti u osnovnim školama" čime se, tvrdi, onemogućava pristupanje BiH Europskoj uniji.

U Srednjobosanskoj i Hercegovačko-neretvanskoj županiji postoji nekoliko škola koje posve odvojeno djeluju a nastava se odvija po zasebnim programima, hrvatskom i bošnjačkom. U pismu čelnicima Hercegovačko-neretvanske županije Halilović upozorava da bi zbog takve prakse BiH mogla biti prijavljena Odboru ministara Vijeća Europe što bi pogoršalo pozicije BiH za početak pregovora s Europskom unijom ili bi čak, kako je naveo, značilo "gubitak bilo kakvih izgleda za otpočinjanje pregovora".

Halilović je pozvao županijske vlasti da prekinu praksu postojanja "dviju škola pod jednim krovom".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙