FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gradonačelnik Bandić i ministar Kirin o sigurnosti u Zagrebu i drugom

ZAGREB, 12. rujna 2005. (Hina) - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandići ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin danas su na radnom sastankuu Gradskom poglavarstvu razgovarali o gradskim stanovima kojima sekoriste djelatnici MUP-a i o sigurnosti u Zagrebu, a na sastanku jepotvrđeno da ni jedan djelatnik MUP-a ne će biti "potjeran na ulicu".
ZAGREB, 12. rujna 2005. (Hina) - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin danas su na radnom sastanku u Gradskom poglavarstvu razgovarali o gradskim stanovima kojima se koriste djelatnici MUP-a i o sigurnosti u Zagrebu, a na sastanku je potvrđeno da ni jedan djelatnik MUP-a ne će biti "potjeran na ulicu".

S tim u vezi radne će skupine u MUP-u i Poglavarstvu u roku od 30 dana utvrditi koliko je policajaca i drugih djelatnika MUP-a u gradskim stanovima i naći rješenje za njih "prebijanjem" vrijednosti nekretnina između države i grada ili na drugi način.

U razgovoru o sigurnosti građana ministar Kirin je naglasio da će svim zakonskim mogućnostima nastojati riješiti pitanje nasilničkog i huliganskog ponašanja. Prometna sigurnost nastojat će se poboljšati uvođenjem videokamera na osam zagrebačkih trgova i osam ulica, odnosno na tzv. crnim prometnicama i mjestima prometnih čepova, dodao je.

Bilo je riječi i o prometnoj koncepciji za Gornji grad gdje bi se, kako je rekao gradonačelnik Bandić, nakon izgradnje garaže na Tuškancu mogla uspostaviti nova pješačka zona.

Na radnom sastanku sudjelovali su i državni tajnik u MUP-u Ivica Buconjić, ravnatelj policije Ivica Franić, pomoćnici ministra Zlatko Gledec i Žarko Katić, načelnik ministrova Kabineta Dražen Krtanjek i načelnik zagrebačke Policijske uprave Krešimir Šulc. U ime grada bili su zamjenik gradonačelnika Ivo Jelušić, pročelnik Ureda za prostorno uređenje i promet Davor Jelavić, članovi Poglavarstva Duško Ljuština i Slobodan Ljubičić, pročelnica za imovinsko-pravne poslove i imovinu grada Ninoslava Zeković i pomoćnik pročelnika u Odjelu za promet Stipan Matoš.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙