FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: Poglavarstvo popunjava čelna mjesta u gradskoj upravi

ZAGREB, 1. rujna 2005. (Hina) - Zagrebačko Gradsko poglavarstvopopunjava upražnjena čelna mjesta u gradskoj upravi, nakon lokalnihizbora, pa su tako na današnjoj sjednici izabrani novi pročelnicigradskih ureda, njihovi zamjenici i drugi članovi gradske uprave.
ZAGREB, 1. rujna 2005. (Hina) - Zagrebačko Gradsko poglavarstvo popunjava upražnjena čelna mjesta u gradskoj upravi, nakon lokalnih izbora, pa su tako na današnjoj sjednici izabrani novi pročelnici gradskih ureda, njihovi zamjenici i drugi članovi gradske uprave.

Slijedeće četiri godine dužnost tajnika Gradskog poglavarstva i nadalje će obnašati Vidoje Bulum. Na mjestu pročelnika Gradskog Zavoda za prostorno uređenje bit će Ivica Fanjek, pročelnik Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo je Darko Vuletić, a pročelnik Gradsko ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada Slavko Dakić. Pročelnik Službe za mjesnu samoupravu je Zoran Nevistić, a pročelnik Gradskog ureda za gospodarstvo Ladislav Prežigalo.

Za pročelnika Gradskog ureda za opću upravu izabran je Krešimir Ladešić, Ninoslava Zeković bit će pročelnica Gradskog ureda za imovinsko-pravne poslove i imovinu Grada, a Nevenka Krznarić pročelnica Gradskog ureda za katastar i geodetske poslove, no njih troje moraju dobiti i suglasnost nadležnih državnih institucija: Središnjeg državnog ureda za upravu, Ministarstva pravosuđa i Državne geodetske uprave.

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić je na konferenciji za novinare nakon sjednice Poglavarstva komentirao razloge poništenja natječaja za izbor pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport i, prije svega, Gradskog kontrolnog ureda rekavši da za čelnog čovjeka tog "osjetljivog" ureda nisu dobili odgovarajuće ponude jer traže izuzetnu stručnost, odgovornost i neovisnost, po mogućnosti, nestranačku osobu.

Nakon što su utvrđeni stručni uvjeti za pročelnika i zamjenika u Uredu gradonačelnika, članovi Poglavarstva donijeli su zaključak o raspisivanju natječaja za ta radna mjesta.

Milan Bandić danas je imenovan za predsjednika Povjerenstva za rješavanje imovinsko-pravnih odnosa s RH, a nadalje ostaje predsjednik Povjerenstva za realizaciju projekta "Sveučilišne bolnice".

Gradski poslovni prostor od 300 četvornih metara u Ul. baruna Trenka na korištenje je dobila Nezavisna lista Tatjane Holjevac za četiri kune po četvornom metru mjesečno, a Nezavisna lista Borisa Mikšića prostor od 120 četvornih metara u Hebrangovoj ulici. Poslovne prostore dobile su i Udruga Mensa, Zavičajni klub Plehan, akademski slikar Tihomir Lončar i Plesni centar Zagreb.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙