FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Francuski specijalci preuzeli kontrolu nad otetim brodom

BASTIA, 28. rujna 2005. (Hina/DPA) - Specijalna postrojba francuskevojske preuzela je kontrolu nad teretnim brodom Pascal Paoli, kojeg suu znak prosvjeda zbog privatizacije brodarske tvrtke SNCM zauzelimornari i sindikalisti, nedaleko od korzikanske luke Bastia, izjaviliu vojni izvori.
BASTIA, 28. rujna 2005. (Hina/DPA) - Specijalna postrojba francuske vojske preuzela je kontrolu nad teretnim brodom Pascal Paoli, kojeg su u znak prosvjeda zbog privatizacije brodarske tvrtke SNCM zauzeli mornari i sindikalisti, nedaleko od korzikanske luke Bastia, izjavili u vojni izvori.

Maskirani komandosi spustili su se na palubu francuskog teretnog broda Pascal Paoli iz pet helikoptera i preuzeli kontrolu nad brodom u roku od 10 minuta, objavili su vojni izvori.

Prosvjednici, ljutiti zbog vladinih privatizacijskih planova dugovima opterećene Nacionalne korizikanske mediteranske kompanije (SNCM), zauzeli su brod u utorak u luci Marseille. Tridesetak maskiranih, ali nenaoružanih članova Sindikata korzikanskih radnika (STC), za koji se vjeruje da je blizak korzikanskom pokretu za neovisnost, svladalo je časnike Pascala Paolija koji je bio usidren u luci.

Oko pedeset pripadnika elitne postrojbe francuske vojske specijalizirane za otmice sudjelovalo je u operaciji u srijedu.

Otmici broda prethodili su sukobi prosvjednika i policije u luci Marseille u ponedjeljak i utorak. Prosvjednici - mornari, radnici i sindikalisti strahuju da bi nakon privatizacije oko 400 djelatnike SNCM-a moglo ostati bez posla.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙