FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pomoćnik ministrice Margeta ponovno s indonezijskom veleposlanicom

ZAGREB, 31. kolovoza 2005. (Hina) - Pomoćnik ministrice vanjskihposlova Dražen Margeta, u nastavku intenzivnih aktivnosti Ministarstvavanjskih poslova i europskih integracija vezanih uz hrvatski trgovačkibrod "Mirna", zadržan u indonezijskoj luci Surabaya, razgovarao jeponovno s veleposlanicom Republike Indonezije u RH Sappartini SinggihKunijoro-Jakti, priopćio je u srijedu MVPEI.
ZAGREB, 31. kolovoza 2005. (Hina) - Pomoćnik ministrice vanjskih poslova Dražen Margeta, u nastavku intenzivnih aktivnosti Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija vezanih uz hrvatski trgovački brod "Mirna", zadržan u indonezijskoj luci Surabaya, razgovarao je ponovno s veleposlanicom Republike Indonezije u RH Sappartini Singgih Kunijoro-Jakti, priopćio je u srijedu MVPEI.

Kako je priopćeno, pomoćnik ministrice Margeta izrazio je zadovoljstvo pojačanim angažiranjem indonezijske strane u rješavanju problema, ali je ipak zatražio daljnje ubrzavanje postupka oslobađanja posade i broda kako bi se što prije riješila nastala situacija.

Zatražio je također odlazak indonezijske vojske s hrvatskog broda kao i da se što je prije moguće posadi i brodu omogući napuštanje luke Surabaye, navodi se u priopćenju.

Trgovački brod "Mirna", u vlasništvu riječke brodarske tvrtke "Lošinjska plovidba", zaplijenjen je prošlog utorka i zadržan u indonezijskoj luci Surabaya, a svih 25 članova hrvatske posade zatočeno je.

Brod još od kolovoza 2004. godine vodi pravnu bitku s indonezijskim vlastima, koje ga optužuju za neodgovarajuće putne dokumente.

Indonezijska strana zatražila je polog od milijun američkih dolara za slobodno isplovljavanje broda, no u ponedjeljak je pristala prihvatiti jamstvo Lošinjske plovidbe i njezina osiguravatelja za njegovo oslobađanje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙