FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Brod "Mirna" uplovio u singapurske vode

RIJEKA,21. rujna 2005.(Hina) - Brod "Mirna" riječkog brodara Lošinjskeplovidbe d.d. danas je oko 10 sati po našem (srednjoeuropskom) vremenuuplovio u singapurske vode, a oko 18 sati očekuje se u luci Singapur,doznaje se od predsjednika Uprave Lošinjske plovidbe Zlatka Mokovića.
RIJEKA,21. rujna 2005.(Hina) - Brod "Mirna" riječkog brodara Lošinjske plovidbe d.d. danas je oko 10 sati po našem (srednjoeuropskom) vremenu uplovio u singapurske vode, a oko 18 sati očekuje se u luci Singapur, doznaje se od predsjednika Uprave Lošinjske plovidbe Zlatka Mokovića.

U Upravi Lošinjske plovidbe predviđaju da će "Mirna" u Singapuru, gdje će biti obavljeni nužni popravci i čišćenja, ostati 7 do 8 dana, a nakon toga bit će odlučeno o njezinoj daljnjoj plovidbi jer će nakon 24. rujna biti i službeno slobodna za nove poslove.

Brod "Mirna" su potkraj 2004. zaustavile indonezijske vlasti uz obrazloženje da brod ima nepropisne isprave, a pušten je 15. rujna ove godine te je sa 17 članova posade isplovio iz luke Surabaya.

Brod je bio angažiran za prijevoz drvenih trupaca iz indonezijske luke na otoku Papua. Nakon isplovljenja iz te luke zaustavila ga je indonezijska mornarica te ga, zaključivši da nema propisne dokumente, otpratila do luke Surabaya, gdje je zadržan više od godine.

U travnju 2005. donesena je presuda po kojoj je kapetan "Mirne" optužen za plovidbu s nepropisnim ispravama i određena mu je kazna od oko 2200 dolara. Kazna je plaćena, ali brodu i posadi nije uspjelo napustiti Indoneziju.

Oko 200 naoružanih pripadnika indonezijske mornarice 22. kolovoza na silu je zauzelo brod "Mirnu" i zatočilo posadu.

Lošinjska plovidba i osiguravateljska kuća P & I izdale su 8. rujna kreditno pismo od milijun dolara jamstvenog pologa koji su zatražile indonezijske vlasti, pa je nakon još nekoliko dana pregovora brod "Mirna" pušten i isplovio je iz luke Surabaya.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙