FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Brod "Mirna" uskoro u Singapuru

RIJEKA,19. rujna 2005.(Hina) - Brod "Mirna" riječkoga brodara Lošinjskeplovidbe d.d. na putu je prema Singapuru gdje se, ovisno o vremenskimprilikama, očekuje sutra ili prekosutra, izjavio je predsjednik upravete tvrtke Zlatko Moković.
RIJEKA,19. rujna 2005.(Hina) - Brod "Mirna" riječkoga brodara Lošinjske plovidbe d.d. na putu je prema Singapuru gdje se, ovisno o vremenskim prilikama, očekuje sutra ili prekosutra, izjavio je predsjednik uprave te tvrtke Zlatko Moković.

Potkraj 2004. godine brod su zaustavile indonezijske vlasti uz obrazloženje da nema propisne isprave, a nakon dugotrajnih pregovora, pušten je 15. rujna ove godine te je sa 17 članova posade isplovio iz luke Surabaya prema međunarodnim vodama.

Moković je za Hinu rekao da brod "Mirna" zbog dugog stajanja u luci plovi sporo te da će se nakon uplovljenja u singapursku luku morati obaviti neophodni popravci i radovi na održavanju broda. Predviđa se da u Singapuru ostane sedam do osam dana, a nakon toga bit će odlučeno o njegovoj daljnjoj plovidbi i angažmanu.

Po Mokovićevim riječima, "Mirna" će nakon 24. rujna biti i službeno slobodna za nove trgovačke poslove.

Brod "Mirna" bio je angažiran za prijevoz drvenih trupaca iz indonezijske luke na otoku Papua. Nakon isplovljenja iz te luke zaustavila ga je indonezijska mornarica te ga, zaključivši da nema propisne dokumente, otpratila do luke Surabaya.

U travnju 2005. donesena je presuda po kojoj je kapetan "Mirne" optužen za plovidbu s nepropisnim dokumentima i određena mu je kazna od oko 2200 dolara. Kazna je plaćena, ali brodu i posadi nije uspjelo napustiti Indoneziju.

Oko 200 naoružanih pripadnika indonezijske mornarice 22. kolovoza na silu je zauzelo brod "Mirnu" i zatočilo posadu.

Lošinjska plovidba i osiguravateljska kuća P & I izdali su 8. rujna kreditno pismo od milijun dolara jamstvenog pologa koji su zatražile indonezijske vlasti, pa je nakon još nekoliko dana pregovora brod "Mirna" 15. rujna pušten i isplovio je iz luke Surabaya.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙