FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slavonski Brod: Francuzi otvorili tvornicu za proizvodnju aluminijskih dijelova

SLAVONSKI BROD, 8. rujna 2005. (Hina) - U Slobodnoj zoni Đuro Đaković uSlavonskome Brodu francuska kompanija "Saint Jean Industries"otvorila je danas novu tvornicu za proizvodnju aluminijskih dijelovaza automobilsku industriju.
SLAVONSKI BROD, 8. rujna 2005. (Hina) - U Slobodnoj zoni Đuro Đaković u Slavonskome Brodu francuska kompanija "Saint Jean Industries" otvorila je danas novu tvornicu za proizvodnju aluminijskih dijelova za automobilsku industriju.

S planiranom investicijom od 10 milijuna eura ta je francuska tvrtka dosada najveći ulagač u slavonsko-brodsku slobodnu zonu.

Proizvodnu halu u sklopu Slobodne zone Đuro Đaković Francuzi su kupili u travnju prošle godine. Opremili su je najsuvremenijom tehnologijom i dosada u projekt u Brodu uložili osam milijuna eura.

Do završetka, investicija bi trebala narasti na deset milijuna eura, a uz 95 planiranih radnih mjesta posla bi moglo biti za još 50-tak radnika.

Izvršni direktor brodske tvornice za proizvodnju aluminijskih dijelova za automobilsku industriju, Igor Rosandić, istaknuo je kako ove godine planiraju ostvariti proizvodnju u vrijednosti 10 milijuna eura, a kapacitete tvornice je 15 milijuna eura godišnje.

Govoreći na svečanosti otvaranja predsjednik Republike Stjepan Mesić kazao je kako je to poruka i drugim stranim investitorima da se u Hrvatsku isplati ulagati.

"Naša je prednost i u tome što imamo educiranu i sposobnu radnu snagu", kazao je Mesić. Još jednom se zauzeo za stvaranje takvih zakonskih propisa koji će privlačiti i kapital i nove tehnologije.

Francuski veleposlanik u Republici Hrvatskoj, Francois Saint Paul, i naglasio je kako bilateralni odnosu između Hrvatske i Francuske postaju sve intenzivniji. "Broj francuskih filijala raste i sada ih je 40, a ta dinamična poduzeća otvaraju i nova radna mjesta", dodao je.

Tvrtka Saint Jean Industries najmlađa je među francusko-hrvatskim tvornicama.

U sklopu Slobodne zone Đuro Đaković trenutno djeluju 32 uglavnom proizvodne tvrtke, od toga je šest u stranom vlasništvu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙