FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slavonski Brod: o izgradnji sustava vodoopskrbe i odvodnje

SLAVONSKI BROD, 19. rujna 2005. (Hina) - Glavni direktor Hrvatskih vodaDavor Androšić sa suradnicima razgovarao je u Slavonskome Brodu svodstvom Brodsko-posavske županije o problemu slabe zaštićenostidijelova Županije od bujičnih voda i potrebi većeg ulaganja uizgradnju sustava vodoopskrbe i odvodnje.
SLAVONSKI BROD, 19. rujna 2005. (Hina) - Glavni direktor Hrvatskih voda Davor Androšić sa suradnicima razgovarao je u Slavonskome Brodu s vodstvom Brodsko-posavske županije o problemu slabe zaštićenosti dijelova Županije od bujičnih voda i potrebi većeg ulaganja u izgradnju sustava vodoopskrbe i odvodnje.

Štete od prošlih poplava u Brodsko-posavskoj županiji procijenjene su na oko 200 milijuna kuna pa je osim čišćenja odvodnih kanala istaknuto da treba bolje urediti odvodnju u brodskom naselju Budainki te izgraditi retencije "Glogovicu" i "Rešetaricu" kako bi se umanjile posljedice vodenih bujica, što bi stajalo oko 40 milijuna kuna. Te bi projekte, napomenuo je direktor Hrvatskih voda Androšić, trebalo kandidirati u sklopu nacionalnog programa natapanja.

Vodoopskrba istočnoga dijela Brodsko-posavske županije, ali i dijelova susjednih Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske, rečeno je, može se riješiti izgradnjom regionalnoga vodoopskrbnog sustava s vodocrpilištima na području Sikirevaca, Babine Grede i Gundinaca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙